SEGRE

ITÀLIA CRISI POLÍTICA

Conte anuncia la dimissió i titlla d’irresponsable Salvini

Arran de la crisi oberta per la Lliga contra el seu soci, l’M5E || El líder ultra diu que no es penedeix de presentar la censura

Giuseppe Conte.

Giuseppe Conte.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre italià, Giuseppe Conte, va anunciar ahir ahir la seua dimissió davant del president de la República, Sergio Mattarella, arran de la crisi de Govern oberta al país entre el Moviment 5 Estrelles (M5E) i la ultradretana Lliga. “A l’acabar el debat parlamentari, acudiré davant del president de la República per informar-lo oficialment del final d’aquesta experiència de Govern i presentar-li la meua dimissió com a cap de Govern”, va declarar Conte en una intervenció al Senat, després que el líder de la Lliga, ministre de l’Interior i vicepresident de l’Executiu italià, Matteo Salvini, presentés una moció de censura en contra seu, que no es va votar.

Conte va dirigir contra Salvini un discurs molt dur, en el qual el va acusar d’oportunisme i d’“irresponsabilitat institucional”, a l’haver desencadenat una crisi “que ha portat el país a una espiral d’incertesa política i financera”.

“La Lliga ha dit que ja no volia seguir amb aquesta aliança de Govern i ha demanat eleccions immediates. Ha presentat una moció de censura contra el Govern i ha demanat que es fixés una data. La del ministre Salvini ha estat una decisió greu que comporta conseqüències per a la vida política, econòmica i social del país”, va subratllar Conte en aquest sentit.

També va recordar que aquesta crisi posa Itàlia en situació de debilitat davant de la UE, en un moment en què es decidiran els nous comissaris a Brussel·les.

Després de la intervenció de Conte va ser el torn de Salvini, que també va parlar en to dur en un sessió parlamentària amb esbroncades i va reiterar que “tornaria a fer el mateix”.

“No tinc por de l’opinió dels italians. Qui té por de l’opinió dels italians no és un home lliure”, va dir, tot just començar.

Salvini va assegurar que el seu partit no tem unes eleccions a la tardor i tampoc una possible aliança entre l’M5E i el Partit Demòcrata, que podrien unir-se i formar un nou Executiu, ja que junts tenen majoria parlamentària.

tracking