SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Donen per estabilitzat l’incendi de Gran Canària i els desallotjats tornen

Les flames han calcinat 12.000 hectàrees

Les flames ho van arrasar tot al seu pas, també aquesta furgoneta, a prop del poble de Juncalillo.

Les flames ho van arrasar tot al seu pas, també aquesta furgoneta, a prop del poble de Juncalillo.CABILDO DE GRAN CANARIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’haver reduït a cendres un total de 12.000 hectàrees, l’incendi declarat dissabte de la setmana passada al barranc de Los Pajaritos, dins del terme municipal de Valleseco, a l’illa de Gran Canària, va quedar ahir estabilitzat. Les condicions meteorològiques favorables i la feina d’unes 1.000 persones van aconseguir frenar l’avenç de les flames, tot i que encara no es poden donar per controlades. En aquest sentit, el president canari, Ángel Víctor Torres, va explicar que encara queden alguns focus actius. Així mateix, Torres va demanar responsabilitat perquè la població no pugi al cim a “veure l’incendi” perquè les carreteres que s’estan obrint són “perquè els veïns tornin a casa seua, no per fer visites turístiques”. En aquest sentit, les milers de persones que van ser desallotjades de les seues llars a causa de l’incendi ja han anat tornant a poc a poc a les seues cases. Si dimarts van tornar un total de 4.000 veïns, ahir es va autoritzar tornar els evacuats del poble de Tejeda i dels seus nuclis agregats de Cuevas Caídas, La Culata, El Rincón, Majada, Ayacata i Casas del Lomo. També van tornar a El Risco, Caideros i Fagajesto. A més, gairebé 5.000 persones han rebut assistència psicològica de la Creu Roja durant aquests dies. Tant la ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, com el líder dels populars, Pablo Casado, van visitar la zona afectada per les flames. Està previst que avui ho faci el president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, una vegada hagin acabat ja les seues vacances d’estiu a Doñana.

Els senadors socialistes, d’altra banda, van anunciar que promouran al pròxim ple de la Cambra Alta una declaració de suport als damnificats de Gran Canària.

tracking