SEGRE

BARCELONA SEGURETAT

El 90% dels detinguts per robatori amb violència no ingressa a la presó

Els Mossos admeten un augment d’homicidis i furts però afirmen que no és “alarmant ni excepcional” || Més presència policial als carrers de Barcelona

Reunió de seguiment del pla estival d’acció policial a Catalunya.

Reunió de seguiment del pla estival d’acció policial a Catalunya.MIQUEL CODOLAR/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han practicat en el que va d’any un total de 1.529 detencions per delictes de robatori amb violència i intimidació perpetrats a Barcelona, cosa que representa un increment del 80 per cent respecte als arrestos per aquest tipus de casos en el mateix període de l’any passat. A més, existeix un alt nivell de reincidència en aquest tipus de robatoris violents. D’aquests 1.529 detinguts, únicament 165 (el 10,7% del total) han ingressat a la presó, davant de la qual cosa la conselleria d’Interior va insistir a demanar canvis legislatius per donar més facilitats als jutges per poder enviar a presó preventiva els arrestats per aquest tipus de delictes, que generen una alta percepció d’inseguretat ciutadana.

Després d’una reunió de seguiment del pla estival d’acció policial a Catalunya i Barcelona, l’intendent dels Mossos a Barcelona, Ignasi Teixidor, va detallar que les detencions per furts han augmentat un 30% mentre que els fets delictius d’aquest tipus s’han incrementat al voltant d’un 5%.

Els Mossos d’Esquadra també estan analitzant si l’increment d’homicidis a Barcelona –aquest any ja n’hi ha hagut dotze– és “estructural o conjuntural” i fonts del cos van destacar que no es tracta de fets connexos malgrat apuntar que dos terços estan relacionats amb el tràfic de drogues i poden ser venjances. En aquest sentit, els Mossos admeten que els preocupa l’augment d’homicidis i robatoris violents a Barcelona, encara que creuen que no és alarmant ni excepcional i que ja s’està començant a controlar, malgrat que mantindran una presència policial més gran al carrer per millorar la percepció de seguretat.

Arrestat amb una ordre europea de detencióLa Guàrdia Civil va detenir a Barcelona un individu de 35 anys d’edat buscat internacionalment per nombrosos delictes comesos a Itàlia, relacionats amb el tràfic de drogues, atracaments a sucursals bancàries amb arma blanca, pertinença a organització criminal i delictes contra les persones. Després de la seua detenció s’espera que sigui extradit a Itàlia.

tracking