SEGRE

PROCÉS PARTITS

Sànchez, contrari a eleccions després de la sentència

Demana a ERC no utilitzar la resolució per fer “política de partit” || Maragall: “El diàleg és la manera de portar la confrontació”

Sànchez i Torra, junts en una imatge d’arxiu.

Sànchez i Torra, junts en una imatge d’arxiu.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jordi Sànchez, expresident de l’ANC i diputat suspès de JxCat, es va mostrar ahir contrari que la resposta de l’independentisme a la sentència del Tribunal Suprem per l’1-O consisteixi en un avenç de les eleccions al Parlament. “Un avenç electoral quan no s’ha arribat a la meitat de la legislatura ha d’estar justificat per alguna cosa més que per les legítimes ànsies d’arribar com més aviat millor a la presidència de la Generalitat”, va advertir, alhora que va instar ERC a no fer “política de partit” amb la resolució de l’alt tribunal. D’aquesta forma,

Sànchez

La convocatòria o no d’eleccions anticipades divideix els presos i també l’independentisme

, que està empresonat des del 16 d’octubre del 2017, va rebatre els arguments del que va ser vicepresident durant el Govern de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, que fa uns dies va deixar oberta la porta a la convocatòria d’eleccions com a rèplica a la sentència de l’1-O.

D’altra banda, el líder d’ERC a l’ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, va afirmar que “el diàleg és la millor manera de conduir la confrontació amb l’Estat”, a la qual es va referir dimarts el president Quim Torra a la Universitat Catalana d’Estiu. En aquest sentit, va afirmar que la voluntat dialogant dels republicans “no implica la més mínima renúncia ni la rebaixa de l’exigència o de la fermesa”. També l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, la socialista Núria Marín, va considerar “inconvenient” que el president parli de “ruptura”. Així mateix, es va posicionar en contra d’un avenç electoral a Catalunya perquè “no es pot estar permanentment en eleccions”. “El que necessitem a Catalunya és un president que pensi en els catalans, que tiri endavant i resolgui els problemes quotidians, que són importants per al dia a dia”, va manifestar.

Altrament, el líder del PP, Pablo Casado, va exigir al president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, que es posicioni davant del discurs de Torra en el qual apostava per la “confrontació” amb l’Estat. “Ha de respondre i dir què li sembla que Torra insisteixi a trencar la convivència”, va indicar.

tracking