SEGRE

SUCCESSOS SEGURETAT

Els EUA alerten de l’increment dels “delictes violents” a Barcelona

L’ajuntament admet que el 40% de la Guàrdia Urbana fa vacances a l’agost

Imatge d’una agent de policia a l’identificar una carterista al metro de Barcelona, l’11 de juliol.

Imatge d’una agent de policia a l’identificar una carterista al metro de Barcelona, l’11 de juliol.ELISENDA ROSANAS/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ambaixada i Consolat dels EUA a Espanya i Andorra ha alertat d’un augment dels “crims violents” aquest estiu, especialment en àrees turístiques populars com Barcelona, segons el document difós per la institució. El text afirma que les autoritats locals han detectat un “augment significatiu” del nombre de robatoris que inclouen actes de violència, i fins i tot agressions per robar joies, rellotges i bosses.

Davant d’aquesta situació, l’ambaixada demana als seus ciutadans “que es mantinguin especialment vigilants sobre la seua seguretat personal”. En concret, els recomana estar pendent de les pertinences, estar en alerta en zones freqüentades per turistes, no resistir-se en casos d’intents de robatoris així com no exhibir joies o rellotges cars.

Per la seua banda, el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, va assegurar que “el fenomen del top manta, a les diverses enquestes que hi ha, és un element que genera una percepció d’inseguretat”. Buch va anunciar a més que la Junta Local de Seguretat de la capital catalana es reunirà el dia 5 de setembre per començar a elaborar el pla integral Barcelona, ciutat segura, una estratègia que vol abordar també des del vessant social.

Per la seua part, la tinenta d’alcalde de Barcelona i alcaldessa accidental, Laia Bonet, va afirmar que s’ha de treballar per millorar la seguretat però també la seua percepció. Així mateix, va apostar per negociar amb els sindicats de la Guàrdia Urbana “perquè la majoria dels agents no estiguin de vacances en el període estival”. En concret, durant aquest mes d’agost, el 40% de la plantilla de la Urbana està de vacances.

Segons El Periódico, un home va seguir la víctima fins a la porta de casa i va accedir al vestíbul, on va assaltar la dona fins que va aparèixer una altra persona i l’agressor va fugir.

Aquesta és la tercera agressió sexual a la capital catalana des de diumenge, i la segona que es dóna al districte d’Horta.

Investiguen una possible agressió sexual a Horta-GuinardóEls Mossos d’Esquadra investiguen una possible agressió sexual a una dona que va tenir lloc ahir a primera hora al districte d’Horta-Guinardó de Barcelona.

tracking