SEGRE

PROCÉS TRIBUNALS

La Justícia alemanya admet una denúncia per espionatge contra el ministre Borrell

Un moment de les jornades de l’UCE a Prada de Conflent.

Un moment de les jornades de l’UCE a Prada de Conflent.@CULTURA_CAT/TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia General Federal d’Alemanya ha admès a tràmit una denúncia presentada per la delegada de la Generalitat en aquest país, Marie Kapretz, contra el ministre d’Exteriors en funcions, el lleidatà Josep Borrell, pel suposat espionatge al qual els serveis secrets espanyols van sotmetre la mateixa Kapretz i l’equip de l’oficina del Govern a Alemanya.

Segons va avançar ahir Nació Digital, la Justícia germànica veu indicis de delicte en aquests seguiments que, d’altra banda, també van afectar altres seus de la Generalitat a l’estranger, com ara la suïssa o la britànica.

D’altra banda, el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, va fer ahir una crida a desobeir “aquelles lleis injustes quan sigui necessari”. En una carta dirigida a la Universitat Catalana d’Estiu, Cuixart va garantir que, “diguin el que diguin les sentències, continuarem lluitant per la llibertat i pels drets humans,”. Per la seua part, el conseller d’Interior, Miquel Buch, va defensar la unitat a JxCat a l’argumentar que “el que no podem fer és parlar d’unitat i fer sensació de desunió”.

D’altra banda, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, d’Esquerra Republicana, va indicar que eixamplar la base i “ser més i més forts” és l’única estratègia possible per a l’independentisme.

tracking