SEGRE

REGNE UNIT NEGOCIACIONS

Macron adverteix Boris Johnson que no hi haurà renegociació del Brexit

El ‘premier’ britànic insisteix en un altre acord

Macron i Johnson es donen la mà després de la reunió.

Macron i Johnson es donen la mà després de la reunió.STEFAN ROUSSEAU/PA WIRE/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president francès, Emmanuel Macron, va advertir ahir el primer ministre britànic, Boris Johnson, que encara que el proper mes s’intenti una solució alternativa a la salvaguarda sobre Irlanda no es canviaran “els equilibris profunds” de l’acord per al Brexit negociat durant dos anys.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, que el va rebre a Berlín dimecres, havia proposat buscar en el termini d’un mes una solució diferent a aquest mecanisme que pretén evitar el restabliment d’una frontera entre les dos Irlandes, però Macron va mostrar la seua intenció de no allunyar-se del full de ruta marcat, segons va dir en una compareixença conjunta abans de reunir-se amb Johnson al Palau de l’Elisi.

Espanya aportarà 7.000 agents a la seguretat de la cimera del G7 que arranca aquest dissabte

Johnson, per la seua part, va reiterar el seu rebuig de la salvaguarda perquè al seu parer impedeix al seu país sortir realment de la UE i desenvolupar la seua pròpia política comercial a l’haver de mantenir les regles del mercat únic per temps indefinit. Però per tranquil·litzar els Vint-i-set, va assegurar que “sota cap circumstància” el Govern britànic tornarà a restablir una frontera entre les dos Irlandes.

D’altra banda, el president del Consell Europeu, Donald Tusk, acudirà a la reunió bilateral amb Johnson, en els marges de la cimera del G7 a Biarritz, que arranca demà, en “mode escolta” i esperarà “detalls” sobre els plans del mandatari britànic per al Brexit, encara que assumeix que serà necessari esperar un mes perquè Londres aporti alguna cosa “substancial”.

Gairebé 7.000 agents de la Guàrdia Civil, Policia Nacional i l’Ertzaintza garantiran la seguretat a Espanya durant la cimera davant de les possibles protestes.

tracking