SEGRE

POLÍTICA ESPANYOLA

Trenta dies per pactar la investidura de Pedro Sánchez i tot segueix igual

Podem insta el PSOE a “repensar” la seua oferta

Pedro Sánchez va visitar la zona arrasada per l’incendi a Gran Canària.

Pedro Sánchez va visitar la zona arrasada per l’incendi a Gran Canària.EFE/ELVIRA URQUIJO A

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan falta un mes perquè es compleixi el termini per a una nova investidura, les posicions dels partits no es mouen, el PSOE va descartar una vegada més el cogovern i Podem va exigir que es reconsideri la seua proposta.

Ahir, el president en funcions, Pedro Sánchez, va reprendre l’activitat pública amb una visita a Gran Canària en la qual va fer declaracions sobre el compromís de l’Estat amb els damnificats per l’incendi i la cooperació entre administracions però va eludir pronunciar-se sobre l’actual situació política o la proposta de Podem.

El PP està convençut que Sánchez ja ha triat la repetició electoral i reparteix culpes

Per la seua banda, la portaveu adjunta d’Unides Podem al Congrés, Ione Belarra, va assenyalar que Sánchez ha “de repensar” la seua negativa a negociar un Executiu conjunt amb els morats perquè la proposta que li han presentat és “sensata”. El va avisar que un govern en solitari del PSOE seria inestable i abocaria a una repetició electoral al cap de pocs mesos, com va passar després de les moció de censura a Mariano Rajoy.

Per la seua banda, la vicesecretària de Política Social del Partit Popular, Cuca Gamarra, va retreure al Govern en funcions que no faci res per negociar i va assegurar que només busca “repartir culpes” d’un escenari de repetició electoral que “ja ha elegit” perquè creu que “pot obtenir més bon resultat”.

A aquestes declaracions, el ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, va contestar que el PSOE “no vol eleccions” i treballa per la formació d’un “govern progressista amb un programa progressista”. Al seu torn, el president de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha exigit a Sánchez “deixar d’embolicar la troca i formar un govern, que és el que li ha encomanat el cap de l’Estat”.

tracking