SEGRE

PANORAMA

L’ANC admet una caiguda del 25 per cent d’inscrits per a la Diada

Uns 37.500 apuntats, encara que es preveu superar la xifra de 450 autobusos

Lloc de venda de marxandatge de l’ANC a Balaguer.

Lloc de venda de marxandatge de l’ANC a Balaguer.@ANCBALAGUER/TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ANC va admetre ahir que la xifra de persones que s’han inscrit per participar en la manifestació de la Diada és de 37.500 persones, un 25 per cent menys que les que s’havien registrat l’any passat en les mateixes dates.

En un comunicat, l’entitat que presideix Elisenda Paluzie interpreta que aquest descens es deu al fet que aquest any, durant la protesta, no hi haurà cap performance i “els assistents no veuen la necessitat d’inscriure’s malgrat tenir la intenció d’anar” a la cita.

L’ANC va fer una crida que la gent s’inscrigui igualment en els trams en què s’ha dividit la manifestació –es pot fer per internet o telefònicament– “per garantir l’èxit de l’organització” de la protesta. L’entitat també va assegurar que el nombre d’autocars que s’ha reservat per viatjar fins a Barcelona per participar en la manifestació se situa al voltant dels 450, una xifra que, assegura, “es manté semblant a la de l’any passat”.

El que sí que va augmentar, segons dades també de l’ANC, és la venda de samarretes que l’entitat llança per cada Diada, i ho ha fet fins a les 178.000, un 5% més de les que havia venut a finals d’agost del 2018.

L’ANC interpreta que la venda de samarretes evidencia que la societat catalana percep com a molt necessari col·laborar amb la compra d’aquests productes com a “eina imprescindible de finançament” de l’entitat perquè pugui organitzar les seues activitats, com la seua presència al festival polític Arendalsuka (Noruega), on va muntar un estand en el qual va informar sobre la situació política de Catalunya.

Una desena d’autocars plens des de la ciutat de LleidaL’Assemblea Nacional Catalana espera contractar 23 autocars des de la ciutat de Lleida per a la Diada i de moment ja n’ha omplert una desena, segons va indicar el coordinador de l’entitat a la capital, Jordi Alsina. A tota la província, l’objectiu és arribar als 160, els mateixos que el 2018, però Glòria Segarra, del secretariat nacional de l’ANC, no va concretar quants estan ja plens. En tot cas, va indicar que la venda de tiquets va al mateix ritme que l’anterior Onze de Setembre.

tracking