SEGRE

SEGURETAT CIMERA

Un desplegament de seguretat sense precedents blinda la frontera per al G7

Agents de la Guàrdia Civil controlen la frontera de Biriatu.

Agents de la Guàrdia Civil controlen la frontera de Biriatu.EFE/ JUAN HERRERO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un desplegament de seguretat sense precedents en què participen gairebé 20.000 agents, 7.000 dels quals membres de la Guàrdia Civil, Policia Nacional i Ertzaintza i 13.000 més de les forces franceses que actuen en territori gal, mantenen blindada la frontera francoespanyola a Irun amb l’objectiu de garantir el desenvolupament pacífic de la cimera del G7 a Biarritz (França) que comença avui.

El dispositiu ultimava ahir els preparatius hores abans de l’arribada, prevista per avui, dels principals mandataris dels set països més industrialitzats del món (Alemanya, Canadà, Estats Units, França, Itàlia, Gran Bretanya i Japó) que se citaran a Biarritz.

Per una altra banda, diferents organitzacions socials duen a terme una “contracimera” des de dimecres, que s’ha desenvolupat entre Irun i les localitats bascofranceses de Baiona i Urruña.

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, va participar per videoconferència durant una taula redona en els actes contraris a aquesta cimera, juntament amb el líder d’EH Bilbu, Arnaldo Otegui.

Aquesta cimera ha provocat un gran col·lapse viari al municipi fronterer de la Jonquera i ha creat malestar entre els transportistes.

tracking