SEGRE

BRASIL INCENDIS

Bolsonaro envia l’Exèrcit a lluitar contra els incendis

Un ministre veu “una ximpleria” dir que “l’Amazònia pertany a la Humanitat” || Protestes mundials contra el líder brasiler

Portesta contra el president brasiler a Lima, Perú.

Portesta contra el president brasiler a Lima, Perú.EFE/PAOLO AGUILAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Brasil, Jair Bolsonaro, va ordenar ahir la tramesa de les Forces Armades a l’estat de Tocantins per conèixer els incendis de l’Amazònia i s’afegeix als altres dos estats que ja va autoritzar divendres la tramesa de tropes, Rondonia i Roraima.

El decret presidencial explica que els militars podran participar en “accions preventives i repressives contra delictes ambientals”. Aquesta autorització està condicionada a la sol·licitud formal de cadascun dels governs estatals d’Acre i Pará. De la mateixa manera formen part de la regió de l’amazones Amapá, l’Amazònia i part dels estats de Mato Grosso i Maranhão.

D’altra banda, el ministre de Medi Ambient del Brasil, Ricardo Salles, va criticar la mobilització de diferents líders mundials a causa dels incendis que assolen l’Amazònia i en particular va qualificar de “ximpleria” expressions com que “l’Amazònia pertany a la Humanitat”.

Entre divendres i ahir dissabte, milers de persones s’han manifestat a Europa i Llatinoamèrica davant de les ambaixades del Brasil, contra el Govern de Jair Bolsonaro pels incendis forestals que destrueixen l’Amazònia brasilera.

Segons, el Grup Internacional de Drets de les Minories (MRG), un milió d’indígenes que viuen a les selves de l’Amazònia es troben en perill imminent.

tracking