SEGRE

PANORAMA

Protestes pacífiques a la frontera contra les polítiques neoliberals

Amb la participació, sense incidents, d’entre 15.000 i 9.000 persones || Desenes de detinguts en protestes des de divendres en enfrontaments amb la Policia

Moment de la manifestació pacífica anticimera del G7 al seu pas per Hendaia.

Moment de la manifestació pacífica anticimera del G7 al seu pas per Hendaia.H.BILBAO/EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de persones, 15.000 segons els organitzadors i 9.000 segons les autoritats franceses, es van manifestar ahir entre la localitat bascofrancesa d’Hendaia i la guipuscoana d’Irun contra la cimera del G7 que se celebra a la localitat francesa de Biarritz sota el lema “No al G7, construint un altre món”. Al final de la marxa, pacífica i sense incidents, els organitzadors van llegir un manifest en el qual van criticar “l’acceleració i agreujament dels danys socials, ecològics i democràtics causats a escala planetària per l’ofensiva neoliberal”. “Les potències del món estan, de nou, provant de dirigir l’horitzó del planeta en benefici dels seus interessos i no hi ha prou planeta per saciar les ànsies capitalistes d’aquest sistema”, va dir Anabel Sanz, portaveu de G7 EZ!, una de les plataformes organitzadores, juntament amb Alternatives G7, de la manifestació i la “contracimera” a la reunió internacional.

Entre els assistents, es trobaven també la portaveu d’EH Bildu al Congrés dels Diputats, Mertxe Aizpurua, el líder de Sortu, Arkaitz Rodríguez, i el representant d’Alternatives G7, Aurelie Trouvé.

La ria de Bilbao va aparèixer ahir tenyida de verd en protesta per la cimera del G7 a Biarritz

Tanmateix, en una altra manifestació no autoritzada al centre de Baiona, a molt pocs quilòmetres del far de Biarritz, van ser detingudes un total de 68 persones després d’enfrontar-se amb la Policia, segons va anunciar la prefectura del departament dels Pirineu Atlàntics.

Divendres a la nit, disset persones van ser detingudes a la localitat basc francesa d’Urruña, quan la policia va voler desmantellar un campament anti-G7.

Per al dia d’avui, les plataformes G7 EZ! i Alternatives G7 han convocat a la localitat bascofrancesa d’Anglet un acte que serà “simbòlic i pacífic” per expressar el seu rebuig a la cimera.

tracking