SEGRE

LABORAL TRANSPORT

Tranquil·litat al Prat malgrat la vaga i les cancel·lacions

Iberia xifra en un 10% el seguiment dels seus treballadors || L’aturada coincideix amb la protesta dels vigilants de l’aeroport

Taulell de reclamacions d’Iberia a l’aeroport del Prat, ahir dissabte.

Taulell de reclamacions d’Iberia a l’aeroport del Prat, ahir dissabte.MIQUEL CODOLAR/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer dia de vagues simultànies a l’aeroport de Barcelona-el Prat –del personal de terra d’Iberia i dels vigilants de seguretat– es va desenvolupar ahir sense incidències, encara que l’aturada va provocar diverses cancel·lacions.

Iberia Airport Services va xifrar en un 10% el seguiment de la vaga de personal de terra a l’aeroport. Fonts d’Aena van confirmar que no es van cancel·lar més vols a part dels ja previstos i que les cues per al control de seguretat no van superar els 15 minuts al llarg del matí. Les mateixes fonts van destacar que les aerolínies que van cancel·lar vols van avisar els usuaris afectats amb temps, per la qual cosa tampoc es vam formar cues als taulells de reclamació.

Ahir van operar uns 1.000 vols a l’aeroport i Vueling va cancel·lar 46 vols, mentre que Iberia en va anul·lar uns altres sis. Per avui diumenge està prevista l’operació de 1.075 vols i se n’han cancel·lat 66 de Vueling i sis d’Iberia.

Per la seua part, el conseller de Territori, Damià Calvet, va defensar la gestió descentralitzada dels aeroports després de l’anunci de Ryanair de tancament de la seua base a Girona i UGT va reclamar al Govern que eviti la marxa de l’aerolínia.

tracking