SEGRE

CONFLICTES PRÒXIM ORIENT

Israel bombardeja posicions de Hezbollah a Síria i el Líban

Tres morts en un atac sobre milícies que lluiten contra Al-Assad a prop de Damasc || Buscava objectius militars iranians

Imatge d’un tanc israelià a la zona fronterera amb Síria.

Imatge d’un tanc israelià a la zona fronterera amb Síria.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys tres persones van morir, dos de les quals membres de Hezbollah, i la tercera, un altre suposat milicià iranià, en un atac israelià registrat dissabte a la nit contra posicions dels aliats al Govern de Damasc, segons l’Observatori Sirià de Drets Humans. L’ONG va assenyalar que avions israelians van atacar objectius a prop de la localitat d’Aqraba, al sud de de Damasc. Segons l’Observatori, en aquesta zona es troben combatents de Hezbollah i altres milícies estrangeres que lluiten a Síria al costat de les forces del president Bashar al-Assad.

L’agència estatal de notícies siriana, SANA, va informar que les defenses aèries van interceptar “míssils israelians hostils” als voltants de Damasc i la majoria van ser destruïts, segons una font militar anònima citada per l’agència. La font no va especificar quins eren els objectius de l’atac, però l’Exèrcit israelià va confirmar que va bombardejar objectius militars de l’Iran i de les seues milícies aliades a Aqraba.

Aquests incidents es van produir poques hores abans que s’estavellessin dos drons aparentment israelians al sud de Beirut, al bastió de Hezbollah, segons fonts del moviment, en el que seria el primer atac contra la capital des de l’any 2006. Des del començament del conflicte a Síria l’any 2011, Israel ha llançat nombrosos atacs en territori del país veí, gairebé sempre contra milícies xiïtes aliades o bé avalades per l’Iran, encara que no en totes les ocasions l’Exèrcit israelià ha reconegut haver-los efectuat. Hores després, el líder del grup libanès xiïta Hezbollah, Hassan Nasrallah, va advertir que no permetran a Israel que desplegui aparells no tripulats a l’espai aeri del Líban i va assegurar que els abatrà.

Primer atac contra el sud de Beirut des del 2006El líder de Hezbollah, Hassan Nasrallah, va detallar que el primer dron que va caure a la capital era de reconeixement, mentre que el segon era “suïcida”, fet que va considerar com el “primer atac clar contra el sud de Beirut” des del 14 d’agost del 2006, quan va acabar la guerra contra Israel que va durar un mes.

tracking