SEGRE

ACCIDENT AVIACIÓ

Set morts al xocar un helicòpter i un ultralleuger

La col·lisió es va produir mentre sobrevolaven el municipi mallorquí d’Inca || Entre les víctimes hi ha dos menors

Restes dels aparells que van col·lidir a l’aire quan sobrevolaven el municipi d’Inca.

Restes dels aparells que van col·lidir a l’aire quan sobrevolaven el municipi d’Inca.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set persones, dos de les quals menors d’edat, van morir ahir a Mallorca a causa d’una col·lisió que es va produir entre un helicòpter i un ultralleuger que es va produir mentre sobrevolaven el municipi mallorquí d’Inca.

Com a conseqüència de l’accident, van morir els tres adults i dos menors que viatjaven a l’helicòpter així com els dos ocupants de l’ultralleuger, el pilot del qual era un ciutadà valencià que viatjava amb un amic.

La Guàrdia Civil ha obert una investigació per poder aclarir les causes del sinistre

Quatre de les víctimes de l’helicòpter són de nacionalitat alemanya, un matrimoni i els seus dos fills. L’altra víctima és el pilot de nacionalitat italiana. L’aparell s’havia enlairat des de l’aeroport de Son Bonet, que es troba situat als afores de Palma i que s’utilitza habitualment per a avions lleugers.

L’helicòpter volava sense un copilot, ja que aquest havia decidit no ocupar la seua plaça per deixar lloc a un dels membres de la família, ja que a l’aparell només podien viatjar cinc persones. Segons fonts properes a la investigació, la família alemanya tenia la intenció de compartir un dinar amb uns amics a la localitat de platja de Camp de Mar, a l’oest de Mallorca, i abans pretenien conèixer l’illa des de l’aire.

La col·lisió va tenir lloc cap a les 13.35 hores i a les 15.00 els bombers del Consell de Mallorca treballaven per apagar el foc dels dos aparells. La Guàrdia Civil ha obert una investigació per aclarir el succés. Les restes de l’helicòpter, del model Bell 216, van caure escampades sobre la finca Ca La Veritat i els de l’ultralleuger, a uns centenars de metres. Al lloc del sinistre va acudir la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la presidenta de les Balears, Francina Armengol, que va expressar la seua “preocupació i commoció” i va destacar el treball dels equips d’emergència. “Els nostres pensaments estan amb les víctimes”, va afirmar.

tracking