SEGRE

PROCÉS PARTITS

Bonvehí exhorta la Crida a dir si aspira a ser el “relleu” del PDeCAT

Censura que l’entitat impulsada per Puigdemont només vulgui fagocitar el seu partit || ERC diu anar “contra rellotge” per obtenir una resposta unitària a la sentència

Com cada dilluns, ahir els cantaires es van reunir davant la Paeria per demanar la llibertat dels presos.

Com cada dilluns, ahir els cantaires es van reunir davant la Paeria per demanar la llibertat dels presos.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PDeCAT, David Bonvehí, va instar ahir la Crida Nacional per la República a aclarir si aspira a substituir la seua formació com a referent a l’espectre polític que en un passat va ocupar l’extinta Convergència. “Si la Crida vol ser el relleu del PDeCAT o vol representar el que representava el PDeCAT, que ho digui”, va manifestar Bonvehí. Així mateix, també va censurar que aquesta plataforma impulsada per Carles Puigdemont i Jordi Sànchez, expresident de l’ANC, únicament persegueixi la dissolució al si del PDeCAT i no de la resta de formacions independentistes. “Crec que l’esperit fundacional de la Crida era una altra cosa”, va afegir en aquest sentit Bonvehí, que va recordar que aquesta entitat va sorgir per aglutinar l’independentisme de manera transversal.

En paral·lel, el líder del PDeCAT va assenyalar que mantindrà trobades amb alguns dels crítics, com l’excoordinadora Marta Pascal o l’exdiputat a Madrid Carles Campuzano, perquè “hem de fer un esforç per mantenir-nos units dins del mateix partit”. I és que Pascal i Campuzano assistiran el pròxim dia 21 de setembre a una jornada en el monestir de Poblet a la qual també estan convidats membres del PSC i d’altres partits més petits sorgits després de la desaparició de CDC.

Bonvehí es veurà amb Pascal i Campuzano per intentar mantenir unit el PDeCAT malgrat les discrepàncies

D’altra banda, la portaveu d’Esquerra Republicana, la lleidatana Marta Vilalta, va manifestar que els republicans treballen “contra rellotge” per teixir una estratègia unitària de resposta davant de la sentència del Tribunal Suprem contra la cúpula independentista per l’1-O. Així mateix, va instar a “intensificar” les negociacions en aquest sentit i va fer una crida a la participació en la manifestació independentista de la Diada a fi de superar “dinàmiques autodestructives” del moviment sobiranista.

En un altre ordre de coses, el líder de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, va carregar ahir contra Societat Civil Catalana per “abraçar les tesis” del PSC. “Temo que SCC està abraçant les tesis del socialisme a Catalunya. És el que es desprèn de les últimes declaracions del seu president, Fernando Sánchez Costa”, va manifestar, alhora que va exigir que aquesta entitat canviï de rumb. Igualment, Carrizosa va reconèixer que els no independentistes no estan “mobilitzats” davant la “hipermobilització” sobiranista.

Turull surt de la presó per visitar el seu pareEl conseller cessat de Presidència i diputat suspès de JxCat per Lleida, Jordi Turull, va abandonar ahir el centre penitenciari de Lledoners per visitar el seu pare, que es troba ingressat en un hospital. El Tribunal Suprem el va autoritzar a passar quatre hores amb el seu progenitor. Aquesta no és la primera vegada en què Turull surt de la presó per anar a veure el seu pare. El novembre de l’any passat ja ho va fer. Avui fa una setmana que també va sortir durant unes hores el conseller cessat de Territori, Josep Rull, per una operació a què es va sotmetre el seu fill.

tracking