SEGRE

SUCCESSOS EXPLOSIÓ

Detonen la bomba trobada en una platja de Barcelona

A 45 metres de profunditat i a una milla nàutica de la costa || Del 1936, era molt volàtil i contenia 70 quilos de trilita

Treballs de detonació d’una bomba de la Guerra Civil a la costa de Barcelona, ahir.

Treballs de detonació d’una bomba de la Guerra Civil a la costa de Barcelona, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Artificiers de l’Armada espanyola van procedir ahir a la tarda a la detonació controlada d’una bomba de la Guerra Civil que es va trobar diumenge a 25 metres de la platja de Sant Sebastià de Barcelona. Una llanxa va traslladar l’artefacte explosiu des del lloc on es va trobar fins a una distància d’una milla nàutica de la costa de la capital catalana. Allà, i a 45 metres de profunditat, van fer esclatar aquesta bomba, altament volàtil, que contenia 70 quilos de trilita a l’interior. L’explosió va provocar un lleuger moviment a l’aigua. Tal com va manifestar Juan Pedro Saura, cap del grup d’artificiers, l’artefacte era una bomba d’aviació fabricada el 1936 i del tipus “bomba catalana”. Així mateix, va explicar que pot ser que el corrent del mar hagi transportat aquesta bomba fins al lloc on es va trobar. Saura també va afegir que el material explosiu que contenia era molt inestable a causa del pas del temps. Una vegada efectuada l’explosió, les platges de Sant Sebastià i de Sant Miquel de Barcelona van reobrir.

La capital catalana va ser bombardejada durant dos anys, entre el febrer del 1937 i el gener del 1939, i el barri de la Barceloneta va resultar dels més castigats.

tracking