SEGRE

CRISI MIGRACIÓ

L’‘Audaz’ arriba a Sicília per recollir els quinze migrants acollits per Espanya

El vaixell ‘Audaz’, de l’Armada espanyola, en aigües del Mediterrani.

El vaixell ‘Audaz’, de l’Armada espanyola, en aigües del Mediterrani.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vaixell Audaz, de l’Armada espanyola, va arribar ahir a la costa siciliana després d’abandonar Lampedusa per la impossibilitat d’atracar a l’illa per recollir els quinze migrants rescatats pel vaixell de l’ONG catalana Open Arms en aigües del Mediterrani central fa un mes i que el Govern central es va comprometre a acollir. El ministre d’Afers Exteriors en funcions, el lleidatà Josep Borrell, va aventurar que l’espera per transferir la quinzena de migrants a l’Audaz no durarà gaire. “Itàlia té interès a accelerar-ho”, va assegurar.

Per la seua banda, un vaixell alemany va rescatar ahir un centenar de persones davant de les costes de Líbia. El capità de l’embarcació, Claus-Peter Reisch, va explicar que el rescat es va produir “a l’últim segon”, quan la llanxa inflable en la qual viatjaven els migrants ja s’estava enfonsant. Reisch va ser jutjat a Malta per una operació de rescat efectuada pel vaixell Lifeline, que encara està retingut. Ara disposa d’un altre vaixell, l’Eleonore.

En un altre ordre de coses, agents de la Guàrdia Civil van arrestar aquest diumenge passat una persona a la qual van descobrir als comandaments d’una moto d’aigua mentre transportava la localitat gaditana de Tarifa dos migrants des del nord de l’Àfrica.

tracking