SEGRE

POLÍTICA ESPANYOLA

Sánchez reprèn els contactes amb la societat civil però segueix sense data per a Podem

Els socialistes redoblen la pressió sobre el programa i descarten un govern de coalició || La formació morada insisteix que no perd l’esperança i defensa estar al Consell de Ministres

Sánchez es dirigeix a una de les reunions d’ahir flanquejat per Dolores Delgado i Fernando Martínez.

Sánchez es dirigeix a una de les reunions d’ahir flanquejat per Dolores Delgado i Fernando Martínez.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, va reprendre ahir els contactes amb representants de la societat civil que va iniciar després de la investidura fallida del juliol, amb associacions de la memòria històrica i científiques. Però malgrat la insistència dels mitjans de comunicació, segueix callant pel que fa a la formació de govern. Abans de l’inici de la primera de les reunions, la ministra de Justícia, Dolores Delgado, va ser l’encarregada de parlar amb els periodistes i va situar a primers de setembre els contactes que espera que el PSOE tingui amb Unides Podem, als quals continua considerant “soci prioritari”. Sánchez li vol presentar un programa de govern que el líder socialista està ultimant amb aportacions dels col·lectius socials amb qui s’està veient. Però el Govern ja no veu possible negociar amb ells un Executiu de coalició, opció que va decaure amb la investidura fallida del juliol. Va llançar un clar missatge a la formació morada al defensar que “allò transcendent i el que ens ha de moure” són les polítiques, no la disjuntiva d’un govern de coalició o unes eleccions, i això és l’únic que “hi ha ara sobre la taula”.

Al ser preguntat sobre les possibilitats que PSOE i Podem puguin ser socis de Govern, el ministre d’Exteriors, Josep Borrell, va recordar que “és evident” que no tenen els mateixos punts de vista en tots els assumptes.

El PSOE insisteix que faran “tot el possible” per evitar la repetició dels comicis

En cas que no hi hagi investidura, el 23 de setembre es dissoldran les Corts

La presidenta del PSOE, Cristina Narbona, pel seu costat, va insistir que PSOE i Govern faran “tot el possible” per evitar repetir eleccions, una cosa que seria inevitable si fracassa una nova investidura, que portaria a la dissolució de les Corts del 23 de setembre.

En aquest context, la portaveu de Podem, Noelia Vera, va assenyalar que Pedro Sánchez “és l’únic que no entén” que un Executiu de coalició progressista és la solució per tirar endavant la investidura, li va demanar que no es negui “sistemàticament” a negociar amb els morats i va afegir que l’exemple de les diferents comunitats autònomes, en les quals s’ha arribat a un acord, marquen el camí. “Necessitem negociar i pactar” perquè “és l’única alternativa” a unes hipotètiques eleccions, va recalcar.

Malgrat un mes d’agost durant el qual diuen que a la formació no han rebut cap trucada des de Ferraz, des d’Unides Podem apunten que esperen que “a l’últim moment Pedro Sánchez truqui i es comenci a treballar”.

Sánchez es dirigeix a una de les reunions d’ahir flanquejat per Dolores Delgado i Fernando Martínez.

Sánchez es dirigeix a una de les reunions d’ahir flanquejat per Dolores Delgado i Fernando Martínez.EUROPA PRESS

tracking