SEGRE

ECONOMIA CORRALITO

Acaben els controls de capital a Grècia

Brussel·les destaca la confiança econòmica

El Parlament grec aplaudeix el primer ministre Mitsotakis.

El Parlament grec aplaudeix el primer ministre Mitsotakis.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre de Grècia, Kiriakos Mitsotakis, va anunciar dilluns l’aixecament total des de l’1 de setembre dels controls de capital imposats al país hel·lè el juny del 2015 per protegir la viabilitat dels bancs grecs enmig de la profunda crisi que va portar al tercer rescat del país. En un discurs al Parlament, el líder de Nova Democràcia, que va guanyar les eleccions anticipades del mes de juliol, va anunciar que els controls de capital a Grècia “són a partir d’avui cosa del passat”.

El seu antecessor al càrrec, el líder d’esquerres Alexis Tsipras, va posar en marxa mesures per al control de capitals a tot el país, inclòs el tancament provisional dels bancs grecs, davant del fracàs de la negociació amb la troica.

La Comissió Europea ha celebrat aquest anunci i ha assenyalat que es tracta d’una “fita important” que demostra que es continua construint confiança en la recuperació econòmica del país.

Va subratllar en aquest sentit que correspon a les autoritats hel·lenes decidir i adoptar mesures per tal de garantir l’estabilitat financera “en cooperació amb les institucions internacionals i en línia de full de ruta pactat”.

tracking