SEGRE

POLÍTICA ITALIANA

El Partit Democràtic i 5 Estrelles negocien governar

Una vegada aixecat el veto a Conte per part del PD || Per evitar noves eleccions, promogudes per un Salvini a l’alça a Itàlia

Giuseppe Conte, actual primer ministre italià.

Giuseppe Conte, actual primer ministre italià.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Democràtic (PD) nega que hi hagi cap “veto” per a la continuïtat de Giuseppe Conte com a primer ministre d’Itàlia, un gest que des del Moviment 5 Estrelles (M5E) han rebut “positivament” i que sembla que desencalla les converses per formar un govern en les pròximes hores.

“Quin veto? La realitat és que no hi ha cap veto”, va afirmar ahir el líder del PD a la Cambra de Diputats, Graziano Delrio, en ple debat per la discrepància que els dos partits mantenen pel que fa al repartiment de càrrecs en un hipotètic executiu de coalició, segons l’agència AdnKronos.

Donald Trump avala explícitament la continuïtat de Conte com a primer ministre

L’M5E valora “positivament” les “paraules d’obertura” de dirigents del PD sobre el paper que pot exercir Conte i advoca per treballar entorn de “programes i temes”. “L’M5E vol parlar de solucions per al país”, defensa la formació de Luigi Di Maio.

Segons havia denunciat a primera hora del dia l’M5E, durant les converses que ha mantingut fins ara el PD “només parlen de càrrecs i de ministeris” però no de “temes ni de pressupost”. “Així no anem bé”, va subratllar la formació que durant l’últim any i mig ha compartit el govern amb la Lliga de Matteo Salvini. Tanmateix, fonts del PD citades per l’agència AdnKronos va aclarir que “l’acord de govern corre el risc de saltar per les ambicions personals de Luigi di Maio, que vol ser ministre de l’Interior i viceprimer ministre”.

El president d’Itàlia, Sergio Mattarella, ha citat per avui dimecres els principals partits per comprovar si hi ha algun tipus d’alternativa viable a la convocatòria d’eleccions anticipades que pretén un Salvini que se sap a l’alça a les enquestes.

Per la seua banda, el president dels Estats Units, Donald Trump, va lloar ahir Giuseppe Conte i va expressar la seua confiança que pugui seguir al capdavant de l’Executiu, en ple debat entre el Moviment 5 Estrelles i el Partit Democràtic. “Va representar Itàlia fantàsticament al G7”, va dir ahir Tump sobre Conte.

tracking