SEGRE

REGNE UNIT BREXIT

Johnson genera un sisme polític amb la suspensió del Parlament britànic

Frena així els intents de l’oposició de bloquejar una sortida de la UE sense acord

Imatge d’arxiu de la primera reunió de Boris Johnson amb la reina Isabel II.

Imatge d’arxiu de la primera reunió de Boris Johnson amb la reina Isabel II.EFE/EPA/VICTORIA JONES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre britànic, Boris Johnson, va anunciar ahir la suspensió temporal del Parlament, un pas polèmic que va rebre l’aprovació de la reina Isabel II, malgrat que l’oposició el va titllar d’“antidemocràtic” per entorpir els plans per evitar un Brexit sense acord. En un moment incert per a la política britànica, el líder tory va generar un sisme polític al confirmar els seus plans de tancar els Comuns des de la segona setmana de setembre fins al 14 d’octubre, quan es durà a terme la cerimònia d’obertura de la nova legislatura, l’anomenat Discurs de la reina.

L’anunci va enfurismar els grups opositors, que ahir mateix van anunciar la intenció d’explorar vies per evitar que el país deixi la UE el 31 d’octubre de males maneres, una opció que cada vegada sembla més propera.

El Consell Privat de la sobirana britànica va anunciar que complirà amb la sol·licitud del Govern i prorrogarà les sessions del Parlament “no abans del dilluns dia 9 de setembre i no més tard del dijous dia 12 de setembre”.

En aquest sentit, el polític va assegurar que és “totalment incert” que darrere del seu anunci s’amagui una segona intenció de lligar les mans dels detractors del no deal (no hi ha pacte) i va defensar que obeeix a la intenció del seu Govern de “tirar endavant una ambiciosa i valenta agenda legislativa” sobre la qual podran votar a l’octubre.

En aquesta, va agregar, aconseguir un possible acord de Brexit amb Brussel·les serà un dels “temes centrals” i “prioritaris”.

tracking