SEGRE

Podem: Després de crear "esperança", el Govern espanyol va passar a "decebre" amb l'Open Arms

Podem: Després de crear

Podem: Després de crear "esperança", el Govern espanyol va passar a "decebre" amb l'Open ArmsEFE/Fernando Villar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu d’Unidas Podemos al Congrés, Noelia Vera, li ha preguntat a la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, "què ha passat" aquest any per despertar "esperança" amb el rescat de l’Aquarius i haver "passat a decebre" amb l’assistència l’Open Arms, en la que creu que el Govern "ha deixat molt a desitjar".

Durant la seua exposició en el ple de compareixença de Calvo per l’actuació de l’executiu sobre l’Open Arms, Vera ha recordat que l’any passat en rescatar el vaixell de l’Aquarius s’havien creat "moltes expectatives" que no van ser assolides.

En aquest sentit, ha dit que les declaracions de Calvo "amenaçant de multar" l’Open Arms deixen "molt a desitjar" i que avui esperava "un agraïment a tots" els que treballen rescatant immigrants a la Mediterrània.

També pel grup confederal, Gerardo Pisarello (En Comú) ha qüestionat les declaracions de Calvo per "estigmatitzar" les ONG que salven vides en alta mar i ha demanat al Govern que amb la seua política "barri el pas a discursos racistes i demagògics".

A més, Pisarello ha criticat, sense esmentar-ho, el diputat Marcos de Cinquè (Ciutadans) pel seu tuit de fa dos setmanes, i ha cridat a "tapar la boca a aquests milionaris fanfarrons que van sortir a dir" que l’Open Arms estava ple d’ocupants "ben menjats" i que, "de manera miserable van acusar" el vaixell de l’ONG catalana de "ser aliat de les màfies".

En representació d’Esquerra Unida, Enrique Santiago ha defensat els rescats perquè, segons ha dit, "respectar el dret internacional no és una cosa alliberada a l’atzar", quan existeix una obligació de "protegir" els qui estiguin naufragat al mar i ha recordat les denúncies de Salvament Marítim en el Congrés sobre "privatització de serveis" i "aprimament de plantilla".

Finalment, Antón Gómez (Galicia En Común) ha recalcat l’"obligació política, moral i legal" de rescatar els immigrants nàufrags i ha demanat "a les dretes" que "deixin ja de mentir i d’incendiar" amb el seu discurs perquè "els migrants porten riquesa i futur".

tracking