SEGRE

PROCÉS POLÈMICA

Rovira afirma que és inevitable la “confrontació” amb l’Estat

“La repressió ha vingut per quedar-se”, adverteix la republicana

Marta Rovira.

Marta Rovira.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, va assegurar ahir que la “confrontació” entre Catalunya i l’Estat és pràcticament inevitable. La republicana, que fa pràcticament un any i mig que és a Suïssa, va explicar que “estem en un conflicte polític i això implica confrontació, tot i que mai sigui volguda o voluntària”. Rovira, que va instar l’independentisme a assumir que “la repressió ha vingut per quedar-se”, també va advertir que els sobiranistes “no regalarem la bandera del diàleg a Pedro Sánchez”. En aquest sentit, va insistir en aquesta via per solucionar l’enfrontament amb Madrid.

Les paraules de Rovira no van caure en sac foradat i el vicepresident, Pere Aragonès, les va qualificar d’“imprescindibles”. Tanmateix, la diputada de la CUP Maria Sirvent va lamentar que les declaracions de Rovira no tinguin “res a veure” amb l’acció del Govern de Quim Torra.

“És que no podem valorar una retòrica i un simbolisme que es prolonga en el temps”, va manifestar, alhora que va defensar que “l’autodeterminació s’ha de defensar i, davant de la negativa de l’Estat, la confrontació és inevitable”. Al contrari, David Cid, diputat dels comuns, va assegurar que no estem en un “temps de confrontació” sinó de buscar “solucions”. En aquesta mateixa línia, el parlamentari socialista Ferran Pedret va indicar que “de cap manera” es pot ara escalar el conflicte independentista. La líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán, d’altra banda, va assegurar que al moviment independentista només li queda “la confrontació amb l’Estat” i que el seu és un projecte “fracassat i fallit”. “Rovira repeteix el mateix que Torra”, va criticar, alhora que va alertar que des de fora sembla que JxCat i ERC “es barallin”, però que “a l’hora de la veritat, es posen d’acord”.

tracking