SEGRE
Un usuari consulta el web de Magrudis.

La Fiscalia investiga un delicte contra la salut pública per la carn contaminada per listeriosiEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Salut i Famílies d’Andalusia ha confirmat aquest divendres en seu parlamentària que la listeriosi que patia l’home de 72 anys amb càncer terminal que va morir el passat 23 d’agost a l’Hospital Virgen del Rocío "ha donat positiu a la mateixa soca que la de la carn entatxonada de Magrudis", i s’ha confirmat que l’avortament d’una dona el passat 2 d’agost també va ser pel brot de listeria.

A aquest cas s’uneix el de les dos embarassades que han avortat en les últimes hores i que romanien ingressades als hospitals Virgen Macarena i Virgen del Rocío de Sevilla i referien antecedents d’ingesta de l’aliment contaminat. Aquest dilluns 19 es va confirmar també un altre avortament pel brot de listeria d’una pacient que va estar ingressada al Macarena, i es va produir abans de decretar l’alerta sanitària, mentre que aquest divendres s’ha confirmat un altre avortament a Madrid, únic cas confirmat a la regió.

Així, en la seua intervenció, Aguirre ha assenyalat que en el cas de l’embarassada que va avortar el 2 d’agost, i que no hi havia constància en l’enquesta epidemiològica que hagués pres carn entatxonada, "va sortir aquest dijous el mateix fenotip de la carn 'La Mechá'", i ha afegit que "el cas del pacient amb càncer de pàncrees també va sortir positiu a listeria i és la mateixa soca que la de Magrudis".

A més, a través d’un comunicat, la Conselleria de Salut i Famílies ha explicat que els dos avortaments s’han produït en les setmanes 8 i 32 de gestació. A falta de tenir els resultats de les proves realitzades, la sospita diagnòstica és que la mort dels fetus s’ha produït per corioamnionitis per listeria monocytogenes.

tracking