SEGRE

ITALIA POLÍTICA

Conte accepta formar govern per tornar Itàlia al camí europeu

Encara queden serrells entre l’M5E i el PD

Matarella va encarregar formar un nou govern a Conte.

Matarella va encarregar formar un nou govern a Conte.EFE/EPA/PAOLO GIANDOTTI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la República, Sergio Mattarella, va encarregar ahir a Giuseppe Conte la formació de govern a Itàlia després de l’acord assolit la vigília entre el Moviment 5 Estrelles (M5E) i el Partit Democràtic (PD).

Conte va anunciar que començarà immediatament a treballar per aconseguir-ho i perquè Itàlia torni al camí europeu després de catorze mesos encapçalant l’Executiu populista de l’M5E i la Lliga.

Conte ha de presentar el seu llistat de ministres, la jura de càrrecs dels quals serà la setmana que ve

“Estem a les albors d’una nova legislatura de la UE i hem de recuperar el temps perdut per permetre que Itàlia exerceixi el paper principal que mereix”, va afirmar Conte, al comparèixer davant de la premsa després d’acceptar l’encàrrec de Govern. “Aquest és el moment de la valentia, valentia per dissenyar un país millor”, va assegurar. L’acord entre l’antisistema M5E i els socialdemòcrates deixa fora de joc la ultradretana Lliga i el seu líder, Matteo Salvini, causant d’aquesta crisi política quan va plantejar, en ple estiu, una moció de censura contra Conte que ni tan sols s’ha arribat a votar al Parlament italià.

L’Executiu que es formi tindrà al davant la tasca de trencar amb el rumb populista i enfrontat a la Unió Europea (UE) que ha mantingut l’anterior Govern durant catorze mesos, i en els propers mesos l’elaboració dels Pressupostos per al 2020.

No obstant, els dos partits, enemics acèrrims fins ara, encara han de tancar el programa i la llista de ministeris. Una vegada elaborada la llista de ministres, Conte haurà de presentar-l’hi a Mattarella i s’espera que la jura dels càrrecs sigui la setmana vinent.

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va traslladar a Conte els seus “millors desitjos” per a la formació de govern.

tracking