SEGRE

NEGOCIACIÓ PARTITS

El Govern discrepa sobre què fer si no aconsegueix aprovar els comptes

Bargalló proposa que Torra se sotmeti a una qüestió de confiança i Budó ho descarta || Torrent aposta per eleccions anticipades si el Parlament tomba els pressupostos

La consellera Budó i el conseller Bargalló en roda de premsa, el mes d’abril passat.

La consellera Budó i el conseller Bargalló en roda de premsa, el mes d’abril passat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Educació, Josep Bargalló (ERC), i la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, van discrepar ahir públicament sobre quins camins ha de prendre l’Executiu de Quim Torra en cas que no aconsegueixi obtenir prou suports per tirar endavant al Parlament els pressupostos de l’any que ve. Així, Bargalló va proposar que el president se sotmeti a una qüestió de confiança en cas que la Cambra catalana tombi el projecte pressupostari. “Si no hi ha pressupost, hauríem d’anar a una qüestió de confiança al Parlament. No podem seguir no presentant pressupost”, va raonar el conseller d’ERC. En aquest sentit, va assenyalar que cap societat es pot mantenir sense pressupostos i va advertir que, si la situació de pròrroga pressupostària es manté més temps, “no només no es podrà fer gairebé res de nou, sinó que s’acabarà deixant de fer coses que es feien”.

Al contrari, la consellera Budó, que forma part de JxCat, va assegurar que Torra no té “la voluntat” de sotmetre’s a una qüestió de confiança. “No existeix aquest plantejament”, va afirmar. En aquest sentit, va explicar que el Govern té “el convenciment” que podrà pactar els pressupostos i aprovar-los. Al seu torn, el president del Parlament, Roger Torrent (ERC), va indicar que serà “molt difícil” continuar amb la legislatura “almenys com està ara” si finalment tampoc s’aproven els pressupostos per a l’any que ve.

Bargalló es desmarca d’ERC i descarta avançar les eleccions per respondre a la resolució de l’1-O

D’altra banda, el conseller Bargalló es va desmarcar de la línia establerta per la direcció d’Esquerra Republicana, que aposta per avançar les eleccions catalanes com a resposta a la sentència de l’1-O. Sobre aquesta qüestió, el titular d’Educació va remarcar que “tot govern té l’obligació d’acabar la seua legislatura”.

En un altre ordre de coses, tant el PP com Ciutadans van confirmar ahir que no seran presents als actes de la Diada organitzats per la Generalitat. En aquest sentit, la líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, va afegir que la primera resposta a la sentència de l’1-O haurà de ser “acatar-la”. Per la seua part, l’eurodiputada del PP Dolors Montserrat va lamentar que l’11-S estigui “segrestat” per l’independentisme.

tracking