SEGRE

REGNE UNIT NEGOCIACIONS

Johnson aconsegueix que la Justícia no freni els seus plans

Un tribunal rebutja bloquejar la suspensió del Parlament || El ‘premier’ acusa els seus detractors de minar les negociacions

Protestes al davant dels jutjats d’Edimburg.

Protestes al davant dels jutjats d’Edimburg.JANE BARLOW/PA WIRE/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre britànic, Boris Johnson, va aconseguir ahir una victòria temporal en la batalla judicial contra la demanda que persegueix paralitzar la suspensió del Parlament fins pocs dies abans de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. El Tribunal de Sessions d’Edimburg (Escòcia) va desestimar ahir de forma provisional la sol·licitud en contra de la suspensió del Parlament i va ajornar fins dimarts que ve la vista en la qual dictaminarà si és legal la decisió del Govern conservador.

Per la seua part,

L’exprimer ministre conservador John Major portarà Johnson a la Justícia

el jutge Lord Raymond Doherty va descartar emetre un “interdicte provisional”, és a dir, avançar la seua decisió sobre la legalitat de la mesura, com li sol·licitaven els demandants, amb la qual cosa aquests no han aconseguit, de moment, frenar els plans de Johnson.

L’objectiu dels demandants, un grup de setanta-cinc diputats de diverses formacions encapçalats per la parlamentària del Partit Nacionalista Escocès (SNP) Joanna Cherry, és que la Justícia declari “il·legal” i “inconstitucional” el pas que va fer el Govern aquest dimecres passat.

Argumenten que, amb la Cambra dels Comuns clausurada entre el 10 de setembre i el 14 d’octubre, com pretén Johnson, els opositors a un Brexit sense acord tot just comptaran amb tretze jornades hàbils per presentar iniciatives legislatives que previnguin tal escenari.

Johnson va insistir que la clausura temporal té com a objectiu “tirar endavant una ambiciosa i valenta agenda legislativa” que es detallarà al “discurs de la reina”, que posarà fi al tancament i deixarà “prou temps” als parlamentaris per debatre les qüestions relatives al Brexit.

Així mateix, el primer ministre britànic va acusar els que intenten bloquejar el Brexit al Parlament d’estar minant les possibilitats d’aconseguir un nou acord.

Per la seua banda, l’exprimer ministre britànic conservador John Major va confirmar que s’enfrontarà a Johnson als tribunals per provar d’impedir la suspensió del Parlament.

tracking