SEGRE

PANORAMA

Troben un artefacte a pocs metres de la costa a Badalona

Encara que el risc que exploti és “nul” || Localitzen un projectil d’artilleria del calibre 155 en una parcel·la de Dosrius

Agents de la Guàrdia Civil, ahir, durant l’examen de l’artefacte trobat a la costa de Badalona.

Agents de la Guàrdia Civil, ahir, durant l’examen de l’artefacte trobat a la costa de Badalona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ni una setmana després que la troballa d’una bomba de la Guerra Civil carregada amb setanta quilos de trilita a prop de la costa obligués a tancar la platja de Sant Sebastià de Barcelona fins que dilluns es va procedir a fer-la explotar controladament, un banyista va topar ahir a quinze metres del litoral de Badalona amb un altre artefacte explosiu. Immediatament, les aigües es van tancar per als banyistes, es va canviar la bandera verda per la roja i van acordonar tot l’espai. Segons les primeres indagacions, es podria tractar d’un projectil, que fins ara estava situat a uns dos metres de profunditat als voltants de la platja badalonina del Cristall. Fonts de la Guàrdia Civil van manifestar que el risc que esclati és “nul”. No obstant, el perímetre de la platja es va mantenir tot el dia d’ahir acordonat i havia d’estar vigilat durant tota aquesta nit passada, a l’espera que experts de l’Armada espanyola arribin des de Cartagena i determinin què és exactament i quin tractament cal donar-hi. Amb tot, també es podria tractar de material procedent de les indústries que fa dècades hi havia a la costa de Badalona.

D’altra banda, dijous a la tarda, un projectil d’artilleria del calibre 155 va ser trobat en una parcel·la de la localitat de Dosrius. Després de l’avís, els Tedax dels Mossos d’Esquadra es van desplaçar fins al lloc i van procedir a retirar l’artefacte.

tracking