SEGRE

ÀSIA PROTESTES

Gasos lacrimògens i canons d’aigua contra la nova marxa a Hong Kong

Milers de hongkonguesos van sortir novament ahir als carrers.

Milers de hongkonguesos van sortir novament ahir als carrers.ADRYEL TALAMANTES/ZUMA WIRE/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desenes de milers de persones van desafiar ahir la pluja i, sobretot, la prohibició de la policia i van anar pels carrers del districte financer de Hong Kong en el tretzè cap de setmana consecutiu de protestes a la ciutat.

Passades les 15.30 hora local, els carrers principals de l’illa de Hong Kong es trobaven plens de manifestants i d’agents antiavalots, que provaven d’evitar que es portés a terme una marxa que tenia com a objectiu protestar davant la seu de l’Oficina d’Enllaç, l’organisme que representa el Govern de Pequín a Hong Kong. Dos hores després, la policia va començar a utilitzar gas lacrimogen per intentar dispersar els manifestants, després que un d’ells llancés un còctel molotov contra l’edifici.

Així mateix, per primera vegada des que van començar les protestes, la policia va utilitzar canons d’aigua des dels quals van disparar tinta blava, sistema amb què permetria identificar amb facilitat els manifestants, ja que la manifestació il·legal és un delicte penat a Hong Kong amb fins a cinc anys de presó.

A més a més, ahir es va celebrar el cinquè aniversari de la decisió xinesa de no permetre el sufragi universal i lliure per elegir el cap del Govern hongkonguès, que va ser la llavor per a la coneguda revolució dels paraigües.

tracking