SEGRE

POLÍTICA ESPANYOLA

Iglesias recrimina a Sánchez per retardar els contactes fins al dia 10

El titlla d’irresponsable perquè “vol comicis o negociar-ho tot a l’últim minut” || Per la seua banda, el PNB critica també l’“arrogància” del candidat socialista

Casado va visitar les zones afectades per les tempestes de pluja i pedra registrades a Àvila.

Casado va visitar les zones afectades per les tempestes de pluja i pedra registrades a Àvila.EFE/RAÚL SANCHIDRIÁN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general d’Unides Podem, Pablo Iglesias, va assegurar ahir que el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, té previst reunir-se amb ell el pròxim dia 10 per intentar arribar a acords de Govern, després que no hagi contactat amb la formació morada en tot l’agost. Iglesias ho va assenyalar a Twitter, on va criticar que Sánchez no té intenció de mantenir cap acord previ a la data indicada. “Si la investidura només pot ser entre el 17 i el 20, una de dos: vol eleccions i no busca acords o pretén negociar-ho tot a l’últim minut”, va escriure.

A més, li va preguntar a

Villacís assegura que “tenim un problema de confiança amb el PSOE en aquest moment”

Sánchez

si creu que aquesta actitud és “responsable” i va adjuntar una imatge amb les dates límits que hi ha al setembre per formar govern: 12 i 13 de setembre són els dos dies en què hi ha previsió que Felip VI comenci la ronda de consultes; del 17 al 20, les dates més probables per a una hipotètica investidura i el 23 de setembre, la data límit perquè el rei dissolgui les Corts Generals i es convoquin eleccions, que estarien previstes per al 10 de novembre.

El responsable de Política Institucional del Partit Nacionalista Basc, Koldo Mediavilla, va criticar l’“arrogància” de Sánchez a l’hora d’abordar la governabilitat de l’Estat i va advertir que, “excepte que hi hagi novetats d’última hora”, la falta d’una “cultura de la negociació i l’acord, unida a l’atàvic complex d’anteposar l’interès particular al bé general”, conduirà, “si ningú no hi posa remei”, a unes noves eleccions generals.

El dirigent popular va reclamar una vegada més a Sánchez que aclareixi “com més aviat millor” si vol una repetició electoral. “Els espanyols no mereixen aquesta inestabilitat ni l’ús de fons públics per a una campanya electoral que per a Sánchez sembla que ja ha començat”, va reflexionar en veu alta Casado. “Si vol eleccions, no hi ha res a témer. El PP està preparat i fort”, va avisar el màxim dirigent del PP.

Casado va instar a més el president del Govern en funcions a explicar per què el que ha servit per formar governs en set comunitats autònomes no serveix per a l’Executiu central.

Per la seua banda, la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, va afirmar que Ciutadans no donarà ni l’abstenció ni es reunirà amb el PSOE per donar suport a les tres-centes mesures de mínims que plantejarà el president Pedro Sánchez dimarts. “Tenim un problema de confiança amb el PSOE en aquest moment”, va dir rotunda.

Pablo Casado: “Li va molt bé estar en funcions”El líder del PP, Pablo Casado, va acusar ahir el del PSOE, Pedro Sánchez, de no governar i de no fer res per formar un executiu estable. “Li va molt bé estar en funcions”, va recriminar Casado, de visita a Las Navas del Marqués, una de les poblacions avileses afectades pels xàfecs del passat 26 d’agost.

tracking