SEGRE

SUCCESSOS FALSA ALARMA

La ‘bomba’ de la platja de Badalona era només formigó

L’Armada va comprovar que 5 elements trobats sota el mar no eren projectils || La zona estava acordonada des de divendres

Bussejadors durant les tasques efectuades a la platja de Badalona.

Bussejadors durant les tasques efectuades a la platja de Badalona.EFE/QUIQUE GARCIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els especialistes de l’Armada espanyola van fer fer explotar ahir la presumpta bomba que es va trobar divendres a quinze metres de la costa de Badalona i va confirmar que no es tractava de cap artefacte explosiu sinó de cinc pilons de formigó d’una antiga estructura. A l’observar els cinc pilons, els experts només tenien sospites amb un, i van decidir fer una petita detonació a 25 metres de la platja que va resultar imperceptible des de la vora.

La platja es va tancar aquest divendres després que una persona avisés que havia localitzat un objecte sospitós. Agents del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil s’hi van desplaçar per examinar l’origen i les seues característiques.

La setmana passada es va neutralitzar una bomba amb 70 quilos de trilita a la platja de la Barceloneta

Així doncs, la Guàrdia Civil va activar el protocol perquè s’hi personés l’Armada i determinés què era exactament i quin era el procediment que s’havia de seguir. Pel que sembla en fotografies, el cos marítim de l’Exèrcit espanyol va creure en primera instància que es podria tractar d’un projectil però van haver de veure-ho in situ per confirmar la naturalesa del suposat artefacte. El perímetre de seguretat es va ampliar al migdia fins a desallotjar uns 150 metres lineals de costa. A l’operació per analitzar els objectes sospitosos finalment no va ser necessari tancar el trànsit ferroviari, com s’havia apuntat en un primer moment.

Poc després de la deflagració, la platja del Cristall de Badalona es va reobrir al públic, segons van informar fonts municipals.

El cap de setmana passat, un cap primer dels Grups Especials d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil va topar amb un explosiu sense detonar de la Guerra Civil a la platja de la Barceloneta, a Barcelona.

Datat del 1936, contenia setanta quilos de trilita i l’Armada el va fer explotar dilluns a una milla mar endins. La Guàrdia Civil va rebre avís aquesta setmana d’un altre presumpte projectil a la platja de Sitges, però comprovacions preliminars ho van descartar.

tracking