SEGRE

REGNE UNIT BREXIT

Massiva protesta a Londres contra les maniobres de Boris Johnson

Rebuig als carrers a la decisió del primer ministre de paralitzar el Parlament || Els laboristes defensen la necessitat de “lluitar per protegir la democràcia”

Milers de persones van protestar ahir al Regne Unit contra el ‘cop’ de Boris Johnson al clausurar el Parlament durant cinc setmanes.

Milers de persones van protestar ahir al Regne Unit contra el ‘cop’ de Boris Johnson al clausurar el Parlament durant cinc setmanes.EFE/EPA/VICKIE FLORES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de manifestants van sortir ahir al carrer en diverses ciutats del Regne Unit sota el lema Stop de Coup (Pareu el cop) per protestar contra la clausura del Parlament britànic durant cinc setmanes que va disposar el primer ministre britànic, Boris Johnson. El grup de pressió Una Altra Europa és Possible va convocar 32 protestes al llarg del país, i per la seua part Momentum, una organització adscrita a l’ala esquerrana del Partit Laborista, va fer una crida a “ocupar els ponts i bloquejar carreteres”. Una de les concentracions més nombroses es va produir als voltants de Downing Street, on hi ha la residència oficial a Londres del primer ministre.

Davant dels congregats, John McDonnell, portaveu d’Economia laborista i mà dreta del líder, Jeremy Corbyn, va defensar la necessitat de “lluitar per protegir la democràcia”.Johnson “vol tancar la nostra democràcia i forçar un Brexit sense acord”, va afirmar McDonnell, que va subratllar que els diputats han de comptar amb prou temps per “donar la seua opinió sobre les polítiques [del Govern] i el futur del país”.

Els manifestants han sortit al carrer també a Manchester, Oxford, Glasgow o Birmingham

Johnson va avançar la intenció de tancar el període de sessions parlamentari durant la segona setmana del mes de setembre i no tornar a iniciar l’activitat al palau de Westminster fins al 14 d’octubre. L’oposició considera que Johnson pretén amb aquest pas reduir les opcions perquè els diputats posin traves a una eventual sortida no negociada de la UE el pròxim dia 31 d’octubre, la data límit establerta per Brussel·les perquè el Regne Unit ratifiqui un pacte de sortida.

A més de Londres, manifestants van sortir ahir al carrer en ciutats com Manchester, Oxford, Glasgow, Birmingham, Brighton, Swansea, Bristol i Liverpool, fins a un total de 80.

tracking