SEGRE

Catalunya, el destí preferit dels turistes estrangers

No obstant, baixa un 2,1% el nombre de visitants en comparació amb el 2018

Turistes a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Catalunya, el destí preferit dels turistes estrangersACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya va ser el destí preferit dels turistes estrangers al juliol amb gairebé 2,4 milions de visitants, el 24% del total de l'Estat. Tot i això, l'arribada de visitants es va reduir un 2,1% respecte al mateix mes del 2018, segons l'Estadística de Moviments Turístics en Fronteres de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Els turistes estrangers que visiten Catalunya provenen principalment de França (20,65 del total) i el Regne Unit (10,7%). Per darrera de Catalunya, Illes Balears (23,7%) i Andalusia (12,8%) són els destins preferits dels turistes.

D'altra banda, els turistes van gastar gairebé 3 milions d'euros al juliol a Catalunya, un 3,4% més que fa un any.

L'Estat va rebre un total de 9,9 milions de turistes internacionals, un 1,3% menys que en el mateix mes de l'any anterior. França va aportar 1,4 milions de turistes (un 2,3% més que el 2018) i Alemanya més d'1,2 milions (un 3% menys). Entre la resta de països destaquen els creixements dels turistes d'Estats Units (19,9%), Irlanda (6,7%) i Rússia (5,2%).

La via aeroportuària és la que va servir d'entrada al major nombre de turistes al juliol, amb prop de 8 milions de turistes, el que suposa un descens anual de l'1,1%. Per carretera van arribar un 1% més de turistes, mentre que per la via portuària hi van arribar un 26,7% menys i per ferrocarril un 2,6% menys.

La majoria opten per un allotjament de mercat, sent els hotels la principal opció, amb 8,3 milions de turistes. Aquest tipus d'allotjament va pujar mentre que el de no mercat, com pot ser un pis en propietat o l'habitatge d'un conegut, es va reduir un 9,7%. L'estada majoritària va ser de quatre a set nits, amb gairebé 4,5 milions de turistes i un augment anual de l'1,4%.

Per últim, majoritàriament els turistes que van visitar l'Estat al juliol ho van fer per oci (gairebé nou milions), tot i que aquesta modalitat es va reduir un 0,9% respecte al mateix mes de l'any anterior.

Despesa al conjunt de l'Estat

Pel que fa a la despesa, els turistes internacionals van gastar 11.980 milions d'euros, un 2% més que en el mateix mes del 2018. La despesa mitjana per visitant es va situar en 1.212 euros, amb un increment anual del 3,4%. La despesa mitjana diària va ser de 160 euros, un 4,9% més.

tracking