SEGRE

VIOLÈNCIA ESTATS UNITS

Set morts i vint-i-un ferits en un altre tiroteig múltiple a l’oest de Texas

El pistoler va ser abatut a trets per la policia

Dos policies patrullen per Odessa, on va tenir lloc el tiroteig.

Dos policies patrullen per Odessa, on va tenir lloc el tiroteig.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys set persones han mort i vint-i-una han resultat ferides a Texas després que un conductor que s’havia donat a la fuga d’un control de trànsit comencés a disparar de forma indiscriminada al llarg dels 15 quilòmetres que va durar la persecució amb la policia. El succés va tenir lloc entre les localitats d’Odessa i Midland i el pistoler va ser abatut a trets per la policia a prop d’uns multicines. L’autor del tiroteig és un home blanc i d’uns trenta anys, malgrat que les autoritats encara no n’han revelat la identitat. Així mateix, per ara també es desconeixen els motius que el van impulsar a fer aquesta matança o si actuava sota algun pretext polític o religiós. Entre les víctimes hi ha almenys 3 agents de policia i un nadó de 17 mesos, segons va informar el cap de la policia d’Odessa, Michael Gerke.

Aquest últim tiroteig tanca un mes horrorós per a Texas, que ja va ser a començaments d’agost escenari d’una altra massacre encara més cruenta a El Paso. El passat 3 d’agost, un home va matar 22 persones i en va ferir 26 més en un Walmart de la ciutat fronterera, poc després d’haver penjat a internet un manifest racista contra els immigrants.

El tiroteig va començar després que la policia aturés l’agressor i aquest fugís del control

Per la seua banda, el president dels Estats Units, Donald Trump, va assegurar ahir que malgrat el que va passar dissabte a Texas “no canvia res” en el debat sobre la legislació sobre armes i va recordar que una comprovació d’antecedents no hauria evitat ni aquest ni incident ni els que s’han registrat en els últims anys.

Paral·lelament, ahir van entrar en vigor vuit lleis aprovades pel parlament de Texas que, entre altres aspectes, relaxen els controls d’armes i fins i tot autoritzen portar-ne en llocs com escoles i esglésies si aquestes no ho prohibeixen expressament.

tracking