SEGRE

CORRUPCIÓ POLÍTICA

"Aguirre va desviar fons de la Sanitat"

Segons la interlocutòria del jutge, les partides de 3 milions estaven destinades a construir hospitals || Precinten el xalet del diputat de Vox Iván Espinosa de los Monteros

Isabel Díaz Ayuso i Ignacio Aguado.

Isabel Díaz Ayuso i Ignacio Aguado.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La caixa B del PP madrileny es va nodrir de milions públics sota la supervisió de l’expresidenta Esperanza Aguirre mitjançant diversos mecanismes que es van utilitzar per desviar al voltant de 3 milions d’euros per finançar campanyes electorals, segons ha detallat el jutge del cas Púnica en la seua interlocutòria d’imputació a Aguirre. Aquestes partides estaven destinades a construir hospitals i centres de salut. Un dels racons que es van utilitzar per desviar aquests diners va ser una clàusula “nul·la” que van incloure en contractes d’obres públiques, molts dels quals de la sanitat pública. La clàusula obligava l’empresa adjudicatària a pagar un 1% de la quantitat total de l’obra en concepte de publicitat i contractar per a això un empresari que col·laborava amb el partit per desviar els diners.

D’altra banda, segons la interlocutòria del jutge de l’Audiència Nacional, l’exconseller de Presidència de Madrid i número 2 del PP a la regió, Francisco Granados, va liderar entre el 2002 i el 2014 una trama que va saquejar més de 15 milions d’euros a cooperatives de professors en la construcció de col·legis concertats en municipis d’aquesta i altres comunitats.

Cs s’unirà a l’oposició per donar suport a una investigació sobre l’empresa AvalMadrid

Les noves imputacions en el cas de la Púnica ja s’han cobrat la seua primera víctima política. El secretari general de la conselleria de Sanitat de Madrid, Francisco Lobo, va ser cessat ahir després de ser imputat pel jutge a la trama. També ha provocat les primeres tensions al govern de Madrid entre PP i Cs. La formació taronja va anunciar ahir que s’unirà a l’oposició per donar suport a una investigació sobre l’empresa semipública AvalMadrid i la seua relació amb Isabel Díaz Ayuso.

En un altre ordre, l’ajuntament de Madrid ha emès una ordre de clausura i precinte d’una part de l’habitatge del portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, i la seua homòloga del partit a l’Assemblea, Rocío Monasterio, per fer unes obres sense llicència.

El PP defensa la presumpció d’innocència dels imputats

Fonts del Partit Popular van apel·lar ahir a la presumpció d’innocència dels membres i exmembres de la formació implicats en la trama Púnica, però van subratllar que són assumptes “del passat” amb què cal posar distància i girar full per centrar-se en els assumptes més immediats de l’actualitat política. A més, recorden que Esperanza Aguirre ara és una afiliada rasa del PP sense cap responsabilitat al partit. El secretari general dels populars, Teodoro García Egea, va insistir ahir en la presumpció d’innocència i va mostrar una llista amb el nom de cent càrrecs públics amb imputacions arxivades per assegurar que creu en Aguirre. “Tots hauríem de creure en el sistema i respectar les decisions judicials ens agradi o no ens agradi”, va destacar.

tracking