SEGRE

PROCÉS DIADA

Puigdemont i Rovira escenifiquen la unitat del sobiranisme: “No podran doblegar-nos”

Adverteixen que, després de la sentència de l’1-O, s’obrirà un període de “mobilització continuada en el temps” || El president Torra demana als independentistes no tenir por “per sobre de la repressió”

Carles Puigdemont i la secretària general d’ERC, Marta Rovira, en un vídeo difós ahir.

Carles Puigdemont i la secretària general d’ERC, Marta Rovira, en un vídeo difós ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En vigílies de la Diada i després que els dirigents de JxCat i ERC hagin discrepat públicament sobre la resposta que l’independentisme ha de plantejar davant de la sentència de l’1-O, Carles Puigdemont i la secretària general d’ERC, Marta Rovira, van protagonitzar conjuntament un vídeo difós a les xarxes socials per escenificar la unitat de les dos principals forces independentistes. “Demostrem que seguim dempeus i determinats, que volem acabar la feina i guanyar, i lluitar contra la repressió que ens vol tenir silenciats i callats”, va manifestar Rovira, que es va traslladar a Suïssa el març de l’any passat. En aquest sentit, va animar els independentistes a “generar una altra vegada la foto que faci la volta al món” amb una massiva participació a la manifestació organitzada per l’ANC i Òmnium a Barcelona l’11-S.

Per la seua part, Puigdemont va assegurar que “per molt dura que sigui la sentència del Suprem per l’1-O, no aconseguiran doblegar-nos”. “Que vegin que prenem la iniciativa, que no només responem a la repressió sinó que passem a l’acció”, va subratllar, alhora que va dir que començarà llavors un període de “mobilització continuada”. “Us necessitem molt, especialment ara que les circumstàncies són encara més difícils”, va assegurar el líder de JxCat.

Rovira demana màxima participació en la marxa de la Diada perquè la foto “faci la volta al món”

Puigdemont anima a

Mentrestant, el president de la Generalitat, Quim Torra, va demanar als independentistes que no tinguin por “per sobre d’inhabilitacions, querelles, de presons, d’exilis i de la repressió”. En el transcurs de la Marxa dels Vigatans organitzada a Vic per Òmnium Cultural divendres a la nit, Torra va reclamar unitat i “posar la llibertat i la independència al centre”. Per la seua part, el vicepresident de l’esmentada entitat cultural, Marcel Mauri, va advocar per convertir la marxa de la Diada en una “demostració de força” dels independentistes. Per altra banda, Esther Cuixart, germana del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, a presó provisional des del 16 d’octubre de fa dos anys, va agrair als sobiranistes el suport. “No us ho podrem agrair mai”, va manifestar.

En paral·lel, les inscripcions a la manifestació de la Diada han augmentat en els últims dies. En aquest sentit, segons les últimes dades disponibles, 16 dels 26 trams són pràcticament plens. A més, n’hi ha un de ple, sis trams amb alta ocupació i tres amb ocupació mitjana. Com ja va informar l’ANC, les inscripcions han superat ja les 180.000, amb més de 205.000 samarretes venudes i 700 autobusos. La secció de l’ANC a França, d’altra banda, va celebrar ahir la Diada a la plaça de la República de París, amb estelades i banderes en favor de la llibertat dels líders independentistes empresonats.

tracking