SEGRE

NEGOCIACIÓ PARTITS

Sánchez insta Podem a desbloquejar la investidura davant del “risc” d'eleccions

“Tenim el programa comú progressista i l’únic que necessitem és que Iglesias faci un pas endavant”, defensa || Casado subratlla que els socialistes “per fi” admeten que volen repetir les generals

El president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, ahir en un acte del PSOE a Toledo.

El president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, ahir en un acte del PSOE a Toledo.PSOE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, va convidar ahir Unides Podem a fer un “pas endavant” per desbloquejar les negociacions per a la investidura davant del “risc cert” que les eleccions generals es repeteixin el 10 de novembre vinent. Així ho va manifestar a Toledo, en el marc d’una trobada d’alcaldes, regidors i representants municipals del PSOE i acompanyat pel cap de l’Executiu de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page. “Tenim els vots, tenim els escons i tenim el programa comú progressista”, va assegurar, alhora que va remarcar que “l’únic que necessitem és que Iglesias faci un pas endavant, desbloquegi la situació i tinguem una investidura perquè arrenqui una legislatura progressista amb un Govern progressista”. Arran d’això, Sánchez va confiar que “la gent, quan arribi el 10 de novembre, ja ens vegi treballar per derogar la reforma laboral”. I és que, per al també secretari general del PSOE, “si amb 151 escons vam ser capaços de fer el que vam fer en 12 mesos, què podrem fer amb 165?”. “Què és el que justifica que estiguem bloquejats”, va concloure. Per la seua part, García-Page es va mostrar partidari de pactar amb Unides Podem per evitar la repetició de les eleccions. No obstant, va explicar que

no ser investit president “de qualsevol manera i a qualsevol preu”. En aquest sentit, va advertir que els socialistes “sempre estan preparats per anar a les urnes”.

En paral·lel, el president del Partit Popular, Pablo Casado, es va felicitar perquè “per fi” el PSOE admet que la seua intenció és repetir les eleccions. En aquest sentit, en l’acte d’obertura del curs polític dels populars gallecs va manifestar que a la seua formació li vindria “bé” anar de nou a eleccions per millorar els resultats del mes d’abril. “Tanmateix, seria una enorme irresponsabilitat obligar els espanyols a votar de nou”, va concloure. Sigui com sigui, Casado va denunciar la “jugada” de Sánchez, que “vol eleccions per poder governar en funcions sense fer absolutament res del que se li demana a un president del Govern”. A més, va insistir a descartar una abstenció dels seus diputats per facilitar el camí de la investidura. “És que volen derogar tot el que va fer el Partit Popular, un govern d’esquerres, una altra forma d’interlocució amb els nacionalistes i pacten amb Bildu”, va explicar.

Mentrestant, el líder dels populars gallecs, Alberto Núñez Feijóo, va prometre el suport de la formació regional a les directrius de Génova 13. “Tens el nostre suport per liderar aquest partit, perquè Espanya ho necessita, i el tindràs més que mai”, va asseverar. Tanmateix, va afegir que, a Galícia, “la suma de la dreta és el PP”, en al·lusió a la voluntat de Casado d’exportar la fórmula Navarra Suma a l’Estat i a altres comunitats autònomes.

El president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, ahir en un acte del PSOE a Toledo.

El president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, ahir en un acte del PSOE a Toledo.PSOE

tracking