SEGRE

REGNE UNIT BREXIT

Johnson intenta apagar la crisi en el seu govern amb canvis

Designa una nova ministra de Treball al dimitir Amber Rudd

Boris Johnson.

Boris Johnson.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, va designar la diputada conservadora Therese Coffey ministra de Treball i Pensions, en substitució d’Amber Rudd, que va dimitir a última hora de dissabte, segons va informar ahir el Govern britànic. Amb això, Johnson intenta apagar la crisi en el seu Govern amb els canvis a l’executiu.

Coffey va ser elegida el 2010 com a diputada per la circumscripció electoral de Suffolk Coastal i, posteriorment, va ser nomenada secretària d’Estat de Medi Ambient de l’anterior Govern de Theresa May, càrrec en el qual havia estat ratificada pel seu successor. Igual que Rudd, va donar suport a la campanya en contra del Brexit per al referèndum del 2016.

Rudd, que també va dimitir del Gabinet de May per plantejar quotes per a la deportació d’estrangers quan era ministra de l’Interior, va ser repescada per Johnson per al Govern que va constituir el mes de juliol passat després de guanyar les eleccions primàries que va desencadenar la caiguda de la premier.

La ja exministra de Treball i Pensions va dimitir dissabte en senyal de protesta per la “purga” interna de Johnson, més de 20 diputats tories han estat expulsats del Partit Conservador per votar en contra del Govern, i perquè creu que el primer ministre no s’està esforçant prou per evitar un Brexit sense acord.

Johnson ha promès que el 31 d’octubre hi haurà Brexit, ja sigui amb o sense acord, mentre que la UE s’ha negat a renegociar el pacte assolit amb el Govern de May, cosa que aboca a una sortida caòtica del Regne Unit, un escenari que tots els actors implicats volien evitar.

tracking