SEGRE

Successos

La fiscal acusa Ana Julia Quezada d'assassinar a "sang freda" al nen Gabriel

Avui ha començat el judici contra la dona

Ana Julia Quezada.

Ana Julia Quezada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscal ha assegurat aquest dilluns davant del tribunal de jurat que jutja a Ana Julia Quezada per la mort violenta de Gabriel Cruz que el nen, de tan sols vuit anys, "no va tenir cap opció de sortir amb vida d’aquella finca" de Rodalquilar, a Níjar (Almeria), a la qual va ser amb cotxe amb la seua presumpta assassina.

"Jo tinc una convicció subjectiva i personal que no serveix de res, però tinc la convicció jurídica que Ana Julia Quezada va cometre un delicte d’assassinat i altre de lesions sobre els pares del menor", ha traslladat no sense advertir als integrants del jurat que sentiran un "àudio que els impactarà per les expressions utilitzades per l’acusada" quan traslladava el cos sense vida de Gabriel en maleter del cotxe en el qual va ser detinguda.

La fiscal Elena Fernández ha subratllat la "destrossa moral" i "la total desolació" que va sembrar Ana Julia Quezada en els onze dies en què es va prolongar la recerca del petit i ha titllat d’"inqüestionable" que "li va causar la mort" de forma independent a les circumstàncies que fan que sigui un assassinat o un homicidi.

"Va actuar amb clar ànim d’ocasionar la mort a Gabriel, de manera deliberada i conscient, a sang freda, amb menyspreu de la vida del menor, de forma impredictible i que va anul·lar per complet la capacitat de reacció de Gabriel, qui no podia esperar de cap manera que l’atac anés a procedir de la parella del seu pare, una persona que li generava confiança per formar part del seu entorn", ha afirmat.

En aquesta línia, ha remarcat que Ana Julia Quezada "va aprofitar la situació de desemparament, d’aquest desequilibri de forces" que li donava una facilitat" "més gran per cometre el delicte i "assegurar el resultat de la mort" aquell 27 de febrer de 2018.

Sobre el seu comportament en els dies posteriors a la desaparició i a la fi mort del nen, la fiscal ha retret la "sobreactuació en els mitjans" en els que va mostrar un "estat d’aflicció compungida i falsari" en manifestacions, "encoratjant els ànims dels pares".

"Pensem que l’impacte emocional d’aquest comportament en l’estat de commoció emocional, d’angoixa i incertesa d’Ángel Cruz i Patricia Ramírez, permet acusar-la de dos delictes de lesions psíquiques pel seu absolut menyspreu al seu estat".

La fiscal ha demandat els membres del jurat popular que, davant la tesi de la defensa de Ana Julia Quezada que afirma que el seu criteri està "contaminat per influència prèvia" derivada de la difusió mediàtica del cas, s’"abstreguin" i demostrin que "això no és així i que exerciran amb responsabilitat la seua funció".

Davant dels set dones i dos homes que han de dirimir la culpabilitat o no culpabilitat de l’única processada per la mort violenta de Gabriel Cruz, els ha sol·licitat que abandonin "qualsevol idea preestablerta" sobre els fets i se centrin en les proves que es practicaran al llarg de les vuit sessions de la vista.

"El judici oral contra l’acusada se celebrarà realment aquí", ha remarcat amb èmfasi la fiscal Elena Fernández sota l’atenta mirada de Ana Julia Quezada, que s’ha esfondrat amb les mans a la cara i ha trencat a plorar a l’entrada dels membres del jurat popular a la sala.

La resta del temps s’ha mantingut asseguda al costat dels seus advocats, amb els grillons retirats dels canells després que contestés afirmativament a la pregunta de la magistrada sobre si anava a romandre "en calma" en sala.

tracking