SEGRE

Protecció Civil demana als assistents a la concentració de la Diada que esglaonin l'arribada i la sortida

Es tallarà l'accés a la plaça Espanya des de la C-31 perquè els vehicles no accedeixin a la zona on hi haurà els manifestants

Consells per a assistir a grans concentracions.

Protecció Civil demana als assistents a la concentració de la Diada que esglaonin l'arribada i la sortidaGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil ha demanat als assistents a la concentració de la Diada a Barcelona que esglaonin l'arribada i la sortida per evitar incidents. També ha reclamat que s'utilitzi preferentment el transport públic, fent servir especialment estacions allunyades de la zona de manifestació, per esponjar la sortida i evitar aglomeracions en andanes i vestíbuls. El Servei Català de Trànsit ha decidit tallar l'accés a la plaça Espanya des de la C-31 perquè els vehicles no accedeixin a l'àrea on hi haurà els concentrats. Es demana a les persones que vénen des de fora de Barcelona en vehicle privat que arribin amb antelació i aparquin lluny del centre.

El pla Procicat estarà en prealerta dimecres al matí de forma preventiva. Els Mossos d'Esquadra han dissenyat un dispositiu global per atendre els requeriments de seguretat que generin els diferents actes i mobilitzacions. Guàrdia Urbana i Mossos actauran conjuntament al centre, als accessos i a l'entorn metropolità.

El dispositiu municipal assegurarà en tot moment el pas dels vehicles d’emergència al llarg de la Diada. Per la seva part, l’Ajuntament de Barcelona també ha previst un dispositiu preventiu de protecció civil amb presència dels serveis d’emergència i de seguretat i dels operadors de transport públic a la ciutat.

Ferrocarrils de la Generalitat reforçarà el seu servei a les línies metropolitanes i Transports Metropolitans de Barcelona també ha previst reforços a totes les línies, especialment a les línies 1 i 3. Les afectacions en els autobusos seran severes.

Consells de seguretat de protecció civil i mossos d'esquadra

  • Mantingueu la calma en tot moment, desplaceu-vos de manera ordenada i respectuosa i seguiu les indicacions del personal de seguretat.
  • No difongueu ni compartiu falsos rumors a les xarxes socials/serveis de missatgeria (Whatsapp, Telegram, Twitter, Facebook, Instagram, etcètera) ni creeu cap situació de risc.
  • Per evitar situacions de confusió no volgudes que poden generar problemes, cal tenir molta cura de les pròpies pertinences i ser curosos per no deixar oblidades o desateses bosses o motxilles.
  • Si cal evacuar la zona de la concentració, feu-ho amb calma, sense corredisses i seguint les indicacions d’organitzadors, cossos de seguretat i emergència presents.
  • Feu cas també de les indicacions del personal de TMB, FGC, Renfe i Adif, en l’ús del transport públic, especialment si hi ha restriccions d’accés a estacions per aglomeració.
  • Porteu roba còmode, calçat que us protegeixi bé els peus i gorra pel sol
  • Aneu-hi ben hidratats i porteu aigua en ampolles de plàstic.
  • Si aneu acompanyats, acordeu un punt de trobada fora de la zona de manifestació per si us separeu tornar-vos a trobar més tard.
  • Si aneu amb mainada, porteu-los a coll o de la mà i identificats amb una polsera o targeta visible amb les dades personals i de contacte de familiars (telèfon).
  • Tingueu especial atenció amb la gent gran i les persones amb discapacitat. Cal que portin també una identificació amb les dades de contacte.
  • Porteu sempre la vostra documentació a sobre.
  • No obstaculitzeu ni us atureu a les vies de pas.
  • No pugeu a baranes, reixes, papereres o qualsevol tipus de mobiliari urbà.
  • Consulteu la informació oficial de l'esdeveniment abans de dirigir-vos-hi per si hi ha indicacions d’última hora.
tracking