SEGRE

PANORAMA

ERC intenta atreure els comuns després del rebuig d'anar a la Diada

Els de Colau no participaran en la manifestació i el PSC creu que la festa ha estat “segrestada” || JxCat crida a una mobilització massiva demà a Barcelona

La Paeria va entregar ahir senyeres als ciutadans, que també poden recollir-les avui.

La Paeria va entregar ahir senyeres als ciutadans, que també poden recollir-les avui.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comuns justifiquen que no aniran a la manifestació de la Diada al considerar que no és inclusiva, una decisió que lamenten des d’Esquerra. Els republicans insisteixen a buscar punts de trobada entre les dos formacions. La líder dels comuns, Jéssica Albiach, va anunciar que la formació no assistirà a la manifestació de la Diada al creure que és una mobilització dirigida al “48 per cent de la població”.

En canvi, sí que assistiran a la concentració organitzada per Òmnium Cultural. La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va lamentar la decisió i els va convidar a trobar-se i generar un “consens” més enllà del moviment independentista ja que tots dos coincideixen en qüestions com el rebuig de la repressió, el dret a decidir o la situació dels polítics presos i exiliats. Vilalta va explicar que els republicans reiteren la voluntat que l’11 de Setembre sigui un exercici de “força col·lectiva” per defensar els drets i les llibertats i va assegurar que la Diada és el primer “gran acord” de la unitat independentista al qual s’ha arribat abans de la sentència de l’1 d’octubre.

Per la seua part, el portaveu de JxCat, Eduard Pujol, va apel·lar, en declaracions a Ràdio 4, a la participació massiva en els actes convocats amb motiu de la Diada, especialment en la manifestació organitzada per l’ANC a Barcelona. Per la seua part, l’expresident socialista José Montilla va cridar a “fer un esforç més gran per evitar la devaluació” de la festivitat. “Com més es converteixi en l’expressió política d’una part del país, menys assolirà el seu caràcter de festa nacional”, va advertir. En la mateixa línia, el secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, va considerar que la Diada ha estat “segrestada d’una banda del país”.

Per la seua banda, l’ajuntament de Barcelona demana als ciutadans que davant dels actes massius de demà per la Diada, evitin utilitzar el cotxe i que optin pel transport públic o per desplaçar-se a peu a causa dels talls de trànsit que estan previstos.

tracking