SEGRE

PROCÉS TRIBUNALS

Budó censura la crítica de la Fiscalia a la gestió penitenciària catalana

“És gravíssim que es dubti de la professionalitat dels funcionaris”, subratlla || El Govern i Junqueras insisteixen en una resposta unitària a la sentència de l’1-O

Budó, ahir, després de la reunió del Consell Executiu.

Budó, ahir, després de la reunió del Consell Executiu.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va arremetre ahir contra l’informe de la Fiscalia General de l’Estat que va donar a conèixer dilluns la fiscal general, María José Segarra, i en què s’aposta perquè els líders independentistes empresonats compleixin condemna fora de Catalunya en cas que el Tribunal Suprem els condemni per l’1-O. “És gravíssim que es dubti de la imparcialitat dels serveis penitenciaris catalans i de la professionalitat dels seus treballadors”, va manifestar Budó, alhora que va remarcar que el Govern està “preocupat” perquè el document del Ministeri Públic “dóna orientacions”.

D’altra banda, va insistir en la necessitat d’articular una resposta “d’acció unitària” davant la sentència de l’1-O. En aquest sentit, va dir que “cap membre del Govern” ha plantejat com a rèplica la convocatòria d’eleccions anticipades al Parlament. D’aquesta manera, va contestar a la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que dilluns va advocar per una nova votació referendària a Catalunya. Sobre la resposta a la sentència de l’1-O també es va pronunciar el líder dels republicans, Oriol Junqueras, que va instar els independentistes a construir un “consens estratègic”. “Estem convençuts que la sentència dirà que som innocents”, va afegir. Per la seua banda, el president del Parlament, Roger Torrent, va advertir que l’independentisme “no es quedarà callat” davant la sentència contra la cúpula del procés, que s’espera per a mitjans d’octubre. Per la seua part, l’alcalde de Granollers, el socialista Josep Mayoral, es va mostrar esperançat que aquesta sentència sigui “justa” i permeti tornar al terreny de la política. El president de Cs, Albert Rivera, al seu torn, va instar a aplicar un nou 155 si la Generalitat no acata la resolució de l’alt tribunal.

En paral·lel, l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel va convidar el sobiranisme a efectuar una “revisió minuciosa” del que va passar fa dos anys per revisar els errors i “tornar a fer-ho millor” en el futur. “Sense la determinació d’aquells dies de setembre i d’aquell 1-O, i l’amplitud d’aquell 3 d’octubre, la unitat és una paraula buida”, va concloure.

“Únicament hi van entrar diversos ciutadans acompanyats pels acusats, com a càrrecs electes i representants polítics, a comentar qüestions relatives a l’ajuntament”, conclou el jutge. Aquest procediment es va iniciar arran d’una denúncia del Partit Popular de Badalona al jutjat de guàrdia que es va presentar aquell mateix 12 d’octubre.

Absolen els sis edils que van anar a treballar el 12-O de fa tres anys El titular del jutjat penal 25 de Barcelona va absoldre ahir els sis regidors de l’ajuntament de Badalona acusats de desobediència greu per haver anat a treballar al consistori el dia 12 d’octubre de fa tres anys. En aquest sentit, la sentència considera que “no es pot dir que les dependències de l’ajuntament estiguessin obertes al públic”, per la qual cosa, l’acció dels edils “no pot suposar un incompliment del mandat” del jutjat contenciós administratiu número 14 de la capital catalana, que va suspendre cautelarment l’obertura al públic aquell dia, atès que era festiu. I és que, segons assenyala el jutge, cap empleat o funcionari públic va prestar serveis ni tampoc es va fer cap actuació administrativa en dependències municipals.

tracking