SEGRE

Iceta demana que la sentència del Suprem no impedeixi tornar a la política "com més aviat millor"

El líder del PSC demana que la Diada sigui un "punt de trobada" per començar a trobar objectius "compartits de forma àmplia", com un millor finançament

Iceta demana que la sentència del Suprem no impedeixi tornar a la política

Iceta demana que la sentència del Suprem no impedeixi tornar a la política "com més aviat millor"ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha desitjat que la sentència del Tribunal Suprem "no impedeixi retornar a la política com més aviat millor". En declaracions als periodistes després de fer la tradicional ofrena al monument a Rafael Casanova, Iceta ha fet una crida perquè la Diada sigui "un punt de trobada" per "canviar de capítol" del procés i buscar objectius "compartits de forma àmplia". El líder dels socialistes catalans creu que ara cal buscar millor autogovern, millor finançament o un millor reconeixement de la diversitat a l'Estat espanyol. En aquest sentit, creu que els catalans "potser han estat massa dividit al voltant d'una qüestió concreta" que ha impedit "avançar". "Caldria fer un esforç per trobar espais comuns que garanteixin respecte per totes les idees".

Sobre la situació de presó dels polítics independentistes, Iceta ha admès que "és complicat" celebrar en aquestes condicions la Diada, però ha recordat que "es va deixar en mans de la justícia quan es va deixar de fer política i saltar-se la llei".

Preguntat per l'himne d'Espanya que s'ha sentit mentre el Govern feia l'ofrena, Iceta ha reivindicat la llibertat d'expressió en els himnes i banderes i ha criticat qui pretén utilitzar-les quan, per al PSC, han de ser "elements d'unió, respecte i fraternitat". "No m'altera", ha declarat sobre els fets.

tracking