SEGRE

JUTJATS SUCCESSOS

“Només volia que callés perquè cridava 'negra lletja”

Ana Julia admet que va matar Gabriel però que va ser “accidental” || Assegura que va voler suïcidar-se el dia que la van arrestar

Ana Julia Quezada ahir durant la declaració davant del jutge.

Ana Julia Quezada ahir durant la declaració davant del jutge.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ana Julia Quezada, l’autora confessa de la mort del nen de vuit anys Gabriel Cruz, va reconèixer ahir durant la primera declaració al judici que va matar el nen, encara que va assegurar, com ja va fer en el seu relat previ, que va ser “accidental”. Durant la declaració va assegurar que “només volia tapar-li la boca perquè callés perquè cridava negra lletja”. Quezada va assegurar entre plors que quan li va treure la mà de la boca del petit li va tocar el pit i va comprovar que no respirava i que després d’això “no recordava res més” perquè es va quedar bloquejada. Llavors va veure una “pala i va decidir fer un forat” on va enterrar el nen i es va emportar la roba per, al cap de cinc dies de la seua desaparició, col·locar una samarreta a la zona de recerca perquè, segons va argumentar, “volia que m’enxampessin, perquè no era capaç de dir-ho amb les meues pròpies paraules”. Posteriorment, va explicar que el dia que va extreure el menor del clot en què el va enterrar, tenia pensat suïcidar-se a la casa on convivia amb la seua parella a Vícar, però aquell dia va ser detinguda per la policia mentre portava el cos al maleter.

Durant la sessió d’ahir també va declarar per videoconferència la filla de l’acusada, que va demanar no veure la seua mare, i va assenyalar que es va sentir “utilitzada” per ella quan va saber que havia matat Gabriel, ja que va acompanyar Ana Julia durant la recerca i no vol veure-la ni parlar-hi.

La mare del nen va declarar a porta tancada i va demanar que no hi hagués mampara de separació

També va declarar una exparella d’Ana Julia, a qui segons la Guàrdia Civil, l’acusada va intentar incriminar al deixar la samarreta del nen a prop d’on resideix. Aquest va descriure Quezada com una dona “freda” i “mentidera”.

Durant la jornada també va declarar la mare de Gabriel, Patricia Ramírez, però ho va fer a porta tancada i cara a cara amb la processada, ja que va demanar que no es posés una mampara per evitar el contacte visual. El judici es reprendrà avui amb la declaració testifical de set persones, entre les quals quatre agents de Guàrdia Civil, el germà del pare del nen i l’exmarit de l’acusada.

tracking