SEGRE

TEMPS INCIDENTS

Emergències atén més de tres-cents avisos per pluja i vent a Catalunya

El temporal fueteja les Balears i el Mediterrani

Una parella davant el gran onatge d’una platja valenciana.

Una parella davant el gran onatge d’una platja valenciana.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els serveis d’emergències de Catalunya van atendre durant la nit i el dia d’ahir més de tres-centes incidències per pluges i el temporal de vent i mala mar que va fuetejar sobretot la zona del Maresme a Barcelona. Els avisos van ser majoritàriament per la caiguda de branques o elements de façanes que s’havien desprès a causa de les grans ratxes de vent que van superar els seixanta quilòmeters per hora. L’ajuntament de la capital catalana va activar el Pla Bàsic d’Emergències Municipals pel mal estat del mar, ja que podien registrar-se ones de més de 2,5 metres, la qual cosa representa un perill per a les persones i per al mobiliari de la ciutat. El consistori va demanar a la ciutadania que no s’atansés a les platges ni accedís als espigons o zones on trenquin les ones.

El temporal de pluja i vent també va afectar fort l’arxipèlag balear, on es van recollir fins a 87,8 litres per metre quadrat en municipis com Son Torrella. Això va obligar ahir a suspendre l’inici de les classes a dinou localitats de la serra de Tramuntana, el nord i el nord-est de l’illa de Mallorca.

Prop de 25.000 alumnes del País Valencià es queden sense el primer dia de classe a causa del temporal

Ahir a la matinada tres camions d’un vaixell de Balearia que cobria el trajecte Barcelona-Alcúdia-Ciutadella van bolcar a causa de l’onatge i l’embarcació es va veure obligada a atracar a Palma. Al País Valencià una mica més de 25.200 alumnes de deu municipis de Castelló i València van quedar ahir sense classe a causa de les pluges torrencials que van caure i que van deixar fins a 79,2 litres per metre quadrat a la província d’Alacant i més de 61 a València. A més, el temporal, amb vents de component nord de força 3 sobre 5, va provocar onades de fins a quatre metres d’altura que van obligar a tancar el port valencià de Sagunt.

tracking