SEGRE

JxCat anirà a la ronda de consultes del rei, però no ho faran ERC ni Bildu

Els republicans rebutgen la trobada en resposta al discurs del monarca el 3-O

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs.

JxCat anirà a la ronda de consultes del rei, però no ho faran ERC ni BilduEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

JxCat serà un dels partits polítics amb representació parlamentària que acudeixi a la ronda de consultes del rei de dilluns i de dimarts pròxims per sondejar si hi pot haver investidura, però no ERC ni EH Bildu. Tal com ha informat en roda de premsa la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, la seua formació transmetrà al Congrés que sigui el diputat electe, encara que actualment a la presó, Jordi Sánchez, l’interlocutor amb el rei en la pròxima ronda de consultes. No obstant això, com preveu que la seua proposta serà denegada, ella mateixa participarà en la ronda, igual com va fer en les anterior consulta del mes de juny passat.

Llavors, l’exconsellera del Govern, segons va revelar la premsa després de la trobada, va dir a Felip VI que "els catalans no tenen rei".

Segons ha assenyalat la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, durant la jornada d’aquest dijous la Secretaria General de la Cambra es posarà en contacte amb els grups per saber si acudiran a les consultes i qui ho faran.

Borràs ha dit que, quan el contacte es produeixi, transmetran que sigui Jordi Sánchez l’interlocutor del rei malgrat que es troben en presó preventiva després de ser jutjat pel "procés" i ara a l’espera de sentència. Ha explicat que JxCat actuarà així perquè defensen "la presumpció d’innocència". Però, "sabent que no permetran que Jordi Sánchez vagi a parlar amb el rei", acudirà Borràs al Palau de la Zarzuela.

Quan es trobi davant del cap de l’Estat, la diputada de JxCat traslladarà la seua voluntat de dialogar sobre "tantes qüestions siguin preocupants i necessitin voluntat política per ser resoltes".

ERC manté la seua idea de no participar en les rondes del rei prèvies a una possible investidura, tal com ha confirmat el seu portaveu al Congrés, Gabriel Rufián, en el seu perfil oficial de Twitter. "Ni ho vam fer quan no va voler rebre la nostra companya injustament empresonada i legítima presidenta del Parlament Carme Forcadell, ni ho vam fer el juliol després del miserable discurs del 3 d’octubre que aplaudia la violència de l’1 d’octubre ni ho farem ara", ha escrit a la xarxa social abans de sentenciar: "ERC no anirà a veure cap rei".

Fonts parlamentàries d’EH Bildu han confirmat a Efe que tampoc assistiran, com és habitual en la formació basca davant d’aquest tipus de reunions.

tracking