SEGRE

JUDICI CRIM

L'interès per inculpar una exparella va delatar Ana Julia

Segons les declaracions de diversos comandaments de la Guàrdia Civil || La defensa assegura que tenia pensat matar Gabriel

Ana Julia Quezada a l’arribar ahir al jutjat.

Ana Julia Quezada a l’arribar ahir al jutjat.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ana Julia Quezada, l’autora confessa de la mort del nen de vuit anys Gabriel Cruz, es va posar en el punt de mira de la investigació a l’intentar inculpar una exparella col·locant una samarreta del petit a les proximitats de casa seua. Així ho van assegurar diversos comandaments de la Guàrdia Civil que van declarar ahir al judici que es va celebrar sobre el cas. Segons les declaracions, la troballa de la peça va ser un punt d’inflexió que va fer “prioritzar la investigació” sobre Quezada, encara que van reconèixer que hi havia altres elements estranys com que perdés el telèfon quan l’hi van demanar. El tinent instructor del cas va afirmar que Quezada sempre agafava el telèfon “per parlar en representació del pare del nen” i “tot el que li dèiem ella ho acabava sabent i s’anava anticipant als plans que teníem”. El tinent també va assenyalar que mentre l’acusada introduïa el cos de Gabriel al cotxe es deia a si mateixa “tranquil·la, Ana, no aniràs a la presó”, i va afegir que van poder sentir “com ficava el cos al cotxe mentre deia: «On el porto ara, a quin hivernacle el porto»”. Un policia local de Níjar, amic de la família de Gabriel, va afirmar que la troballa de la samarreta es va produir en un lloc que havia estat inspeccionat hores abans.

Durant la jornada d’ahir també va declarar el tiet del nen, germà petit del pare, que va afirmar que “li va cridar l’atenció” que l’endemà de la desaparició del nen a la finca de Rodalquilar hi hagués contra la paret “una pala, un rasclet i una destral ordenats i posats en línia”, ja que el seu germà no tenia eines en aquest lloc.

El tiet de Gabriel assegura que va trobar eines alineades a la finca on van matar el menor

La defensa de la família de Gabriel va assenyalar que els nous testimonis deixen clar que Ana Julia va actuar amb premeditació i que han “desmuntat per complet” la versió de l’encausada. “Va anar a matar-lo, ho tenia premeditat i li va fallar que s’acumulés tanta gent i tants mitjans de comunicació, que li van impedir desfer-se del cos en dies posteriors, però la seua intenció és inequívoca”, va valorar el lletrat.

tracking