SEGRE

EUA TERRORISME

Les seqüeles dels supervivents marquen el 18 aniversari de l'11-S

Als atemptats van morir 3.000 persones i pels tòxics de la zona, gairebé 2.500

Milers de persones es van atansar al llarg de la jornada d’ahir per dipositar clavells al memorial a les víctimes de les Torres Bessones.

Milers de persones es van atansar al llarg de la jornada d’ahir per dipositar clavells al memorial a les víctimes de les Torres Bessones.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nova York va commemorar ahir el 18 aniversari dels atemptats de l’11 de setembre que van commocionar el país, en un any marcat per la polèmica sobre les morts per càncer de les persones que van participar en els rescats i els fons d’ajuda als afectats per l’atemptat. Els minuts de silenci per les 2.753 persones que van morir al World Trade Center i el total de 2.977 d’assassinades amb quatre avions segrestats estavellats també a Washington i Shanksville (Pennsilvània) es van repetir de cap a cap de la ciutat, i dels Estats Units, per tal de recordar la pitjor tragèdia viscuda pels seus habitants. Fins a la zona zero de Manhattan, l’11 de setembre del 2001, van acudir policies, bombers, personal d’emergències i voluntaris per tal d’atendre les víctimes i buscar supervivents i restes dels morts entre l’acer, el formigó i els materials i gasos tòxics que emanaven de les ruïnes dels edificis de la zona zero.

El programa de salut federal World Trade Center Health Program calcula que unes 400.000 persones es van veure exposades a productes tòxics i al risc de patir traumes emocionals i psicològics. Fins al dia 30 de juny 2.448 persones inscrites al sistema han mort fins al moment. Almenys 14.559 han contret càncer, encara que les malalties més comunes són les de l’aparell respiratori i digestiu amb 42.227 afectats, els trastorns mentals, amb 16.549 casos, i les musculoesquelètiques, amb 556.

tracking