SEGRE

NEGOCIACIÓ INSTITUCIONS

Sánchez no es reunirà amb Iglesias i descarta per complet pactar un Govern de coalició

Insta Unides Podem a estudiar el “camí intermedi” i afirma que no vol repetir les eleccions || El líder morat creu que una trobada bilateral entre tots dos podria desbloquejar la investidura

Sánchez, Calvo i Borrell, ahir, durant la sessió de control al Congrés dels Diputats.

Sánchez, Calvo i Borrell, ahir, durant la sessió de control al Congrés dels Diputats.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Saló de Plens del Congrés dels Diputats va ser l’escenari triat ahir pel PSOE i Unides Podem per fer patent la ruptura de les negociacions entre les dos formacions per desbloquejar la investidura del president del Govern central. D’aquesta manera, la sessió de control al Gabinet socialista en funcions va estar monopolitzada per una tirallonga de retrets entre el cap de l’Executiu central, Pedro Sánchez, i el líder morat, Pablo Iglesias. “No vull eleccions”, va sentenciar el també secretari general del PSOE, alhora que es va comprometre a treballar “fins a l’últim segon” per evitar que els ciutadans tornin a les urnes el 10 de novembre. Sánchez, així mateix, va tancar per complet la porta a una eventual coalició i va instar Unides Podem a estudiar l’última proposta socialista de “camí intermedi”. “No hi ha una única forma d’entendre’ns”, va assegurar. A més, va rebutjar la “mà estesa” d’Iglesias per celebrar una trobada bilateral que contribueixi a desbloquejar les negociacions. En aquest sentit, va instar els morats a convocar els equips de les dos formacions si és que tenen alguna proposta a posar sobre la taula. I és que Iglesias, des de la tribuna de la Cambra Baixa, va proposar a Sánchez un cara a cara a porta tancada perquè, al seu entendre, “hi haurà una possibilitat d’acord si parlem els dos”. Malgrat el rebuig del cap de l’Executiu central en funcions en aquesta reunió, Iglesias va assegurar que, en qualsevol cas, li trucarà per telèfon per intentar avançar en la negociació.

Amb tot, el líder d’Unides Podem va demanar a Pedro

Rivera descarta negociar la investidura amb Sánchez i només parlarà amb ell per aplicar el 155

Sánchez

que es fixés en l’exemple d’Itàlia, amb el recent pacte de coalició entre els populistes del Moviment 5 Estrelles i el Partit Democràtic, de centreesquerra. “És preferible sempre un Govern de coalició abans que repetició electoral”, va asseverar. Tanmateix, Pedro Sánchez va posar en dubte la tesi de Pablo Iglesias i va defensar que “un Executiu de coalició no és sinònim d’estabilitat”. Així, va subratllar que, a la República italiana, ja s’han succeït fins a 65 gabinets diferents des de l’any 1946.

tracking